Mainos

MTV3 Uutisille uusi verkko- ja radiopäätoimittaja

MTV3 Uutiset vahvistaa organisaatiotaan. Tavoitteena on yhtenäistää uutishankintaa ja hyödyntää toimituksen resursseja monipuolisesti ja nykyistä vahvemmin kaikkiin jakelukanaviin. Samalla vastuu kaikista MTV3:n verkkosivujen journalistisista sisällöistä kootaan vastaavan päätoimittajan alaisuuteen.

Uudeksi verkko- ja radiopäätoimittajaksi on nimitetty 1.2. 2012 alkaen MTV3 Uutisten toimituspäällikkö Anu Kuistiala. Hänen tehtäviinsä kuuluu uutisten verkkosivujen strateginen ja sisällöllinen kehitys sekä uutisten monimediatoiminta. Kuistiala myös vastaa Radio Novan uutisten journalistisesta sisällöstä ja kehittämisestä.

MTV3:n uutissivustojen toimituspäälliköksi on nimitetty MTV MEDIAn Online Contentin toimituspäällikkönä aiemmin toiminut Jyrki Huotari. Hänen vastuullaan on journalististen verkkosisältöjen päivittäinen johto helmikuusta alkaen.

- Uuden organisaation tavoite on selkeyttää ja vahvistaa uutispäivän johtamista kaikissa jakeluteissä. Uutistyö on nykyisin hyvin nopeatempoista, verkossa käytännössä reaaliaikaista, joten selkeä journalistinen työnjohto parantaa uutispalvelumme laatua, sanoo MTV3 Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

Ylä-Anttilan mukaan nopeaan uutisvälitykseen eli nettiin ja radioon panostaminen on nyt ensiarvoisen tärkeää, koska MTV3:n kasvu verkossa on voimakkaassa kasvussa. Uuden päätoimittajatehtävän myötä asema verkossa ja radiossa vahvistuu entisestään.

Radio ja netti tukevat loistavasti toisiaan nopean toiminnan joukkoina

Tuleva päätoimittaja Anu Kuistiala haluaa olla mukana kovassa uutiskilpailussa niillä ehdoilla, joita yleisö asettaa. Verkon merkitys ja myös vaatimukset uutistoiminnassa kasvavat koko ajan.

- Samanaikaisesti pitää olla nopea, laadukas, oivaltava ja virheetön. Ihmiset odottavat saavansa kaiken tiedon heti. Kovinta uutiskisa on tällä hetkellä verkossa, joten myös journalistisen johdon on oltava selkeää ja hyvin organisoitua, Kuistiala sanoo.

- Myös sosiaalinen media ja verkkokeskustelut ovat entistä tärkeämpi osa uutispäivää. MTV3 Uutiset on jo nyt vahvasti läsnä sosiaalisessa mediassa ja jatkossa aiomme ottaa yleisön entistä enemmän mukaan päivittäiseen vuorovaikutukseen.

Radion merkitys nopeana uutisten- ja tiedon välittäjänä on edelleen vahva ja vakaa. MTV MEDIA:aan kuuluvan Radio Novan uutisia on tehty MTV3:n uutistoimituksessa vuodesta 1997 alkaen.

- Haluamme taata, että Radio Novan 1,7 miljoonaa viikkokuulijaa pysyvät jatkuvasti ajan tasalla tuoreimmista uutisista ja puheenaiheista, Kuistiala toteaa.

Ajankohtaisohjelmat kivijalkana

MTV3 Uutiset on television katsotuin uutismedia alle 60-vuotiaiden suomalaisten keskuudessa. Uutistoimituksella on pitkä perinne myös ajankohtaisohjelmien tekemisessä. Nyt tätäkin kenttää hiotaan entistä vahvemmaksi yhdistämällä toimituksellinen työ samaan organisaatioon.

Ajankohtaisohjelmien toimituspäälliköksi on nimitetty 45 minuuttia -ohjelman vastaava tuottaja Jussi Eronen 1.3. 2012 alkaen. Hänen vastuulleen kuuluu Huomenta Suomen, 45 minuuttia -ohjelman, tutkivan ryhmän, MTV3:n asiadokumenttien ja teemaohjelmien kuten SuomiAreenan johtaminen ja kehittäminen.

- Menestyvät ajankohtaisohjelmamme kootaan yhteen toimituksellisen yhteistyön ja ohjelmaideoinnin vahvistamiseksi. Olen varma, että tällä uudella toimintatavalla jatkamme hienosti sähköisen uutistoiminnan edelläkävijöinä, sanoo MTV3 Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

Tuleva toimituspäällikkö Jussi Eronen puolestaan muistuttaa, että ajankohtaisohjelmien tekemisessä katsojat ovat tärkeässä roolissa ja mukana vaikuttamassa ohjelmien syntymiseen.

- Huomenta Suomi on Pohjoismaiden perinteikkäin aamuohjelma, 45 minuuttia Suomen palkituin ajankohtaisohjelma ja SuomiAreena ainutlaatuinen yhteiskunnallisen keskustelun kenttä. Vahvistamme näitä kaikkia kivijalkojamme ja haemme samalla tulevaisuuden kasvua uusista ideoista. Ajankohtaisohjelmien katselu on nousussa. Ihmiset hakevat nyt selitystä rajusti myllertävälle maailmalle, sanoo Jussi Eronen.

- Ajankohtaisjournalismissa on kyse katsojien palvelemisesta. Yleisöltä tulevan vinkkipostin valtava määrä kertoo siitä, että MTV3:n ajankohtaisohjelmiin luotetaan, sanoo Eronen ja pyytää lisää ideoita - sähköpostilla.

Huomio netissä myös kuluttajiin

MTV Median internetliiketoimintaan perustaan uusi yksikkö, Online Products. Sen vetäjäksi on nimitetty helmikuusta alkaen Teemu Lehtonen, joka toimii nykyään MTV MEDIA:ssa apulaisjohtajana.

Lehtosen tehtäviin kuuluu MTV3.fi-portaalin internetliiketoiminnan tuotekehitys, kuluttajatuotteet verkossa sekä kuluttajien käyttökokemus. MTV3:n internetliiketoiminnasta vastaa yhä verkkojohtaja Henrik Laine

- Uusi organisaatiomalli parantaa kilpailukykyämme entisestään ja vastaa kuluttajien lisääntyneeseen tarpeeseen kuluttaa sisältöjämme. Kulunut vuosi on ollut kaupallisesti onnistunut MTV:n internetliiketoiminnalle ja 2012 näkymät näyttävät hyvältä talouden epävarmasta tilanteesta huolimatta, kertoo Laine.

- Internetliiketoiminta vaatii jatkuvan kehityksen kulttuuria ja päämäärätietoista toimintaa. Terävöittämällä toimintaamme pystymme palvelemaan sekä kuluttajia että mainostajia entistä paremmin, korostaa Laine.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.