Mainos

MTV3 seuraa: Isoin kaivosmielenosoitus Talvivaaraa vastaan

Sotkamossa Kainuussa on parhaillaan alkamassa mielenosoitus, jossa vaaditaan Talvivaaran kaivoksen toiminnan keskeyttämistä.

Mielenosoitus pidetään Talvivaaran yhtiökokouksen pitopaikan edustalla.

Järjestäjien mukaan kaivoksen pitää pystyä takaamaan sen turvallisuus ympäröivälle alueelle, ja paikalle odotetaan yli sataa mielenosoittajaa.

Paikan päällä Sotkamossa on myös toimittajamme Keimo Lehtiniemi.

– Tässä on selvästi paljon paikallista väkeä, mutta nuorempaa väkeä muualta Suomesta, järjestöjen edustajia, ympäristöjärjestöjen, Greenpeacen näkyy täällä olevan näistä banderolleista päätellen, Lehtiniemi kertoo.

– Tunnelma on toistaiseksi hyvin rauhallinen, mutta selvästikin näkee, että tästä mielenosoituksesta on tulossa varmasti suurin, mikä kaivososakeyhtiötä vastaan on Suomessa viime aikoina järjestetty. Täällä on ihmisiä paikalla eväiden kanssa ja he ovat selvästikin varautuneet olemaan täällä tuon kokouksen keston ajan.

Edellisen kerran Talvivaaran toimintaa vastaan osoitettiin mieltä maaliskuussa Helsingissä ennen kaivosyhtiön ylimääräistä yhtiökokousta.

Lehtiniemi kertoi hieman ennen aamuyhdeksää, että tunnelma voi vielä muuttua.

– Yhtiökokouksen valtakirjojen tarkastus alkaa hetken päästä ja on mielenkiintoista nähdä, miten aggressiivisesti nämä mielenosoittajat käyvät heidän kimppuunsa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.