Mainos

MTV3 paikalla: Jenna Lepomäen murha oikeudessa - motiivina vasikointi?

Pirkanmaan käräjäoikeus on aloittanut Espanjan Aurinkorannikolla surmatun suomalaistytön henkirikosjutun käsittelyn.

18-vuotias Jenna Lepomäki surmattiin viime kesäkuussa, kun hän oli vierailemassa Espanjassa asuneen suomalaisperheen vuokraamalla paritalohuvilalla Aurinkorannikon läheisessä Mijasin vuoristokylässä.

Tänään alkavassa oikeudenkäynnissä hänen kahta kaveriaan syytetään muun muassa murhasta.

MTV3 Uutisten tietojen mukaan kyse on poikkeuksellisen julmasta, häikäilemättömästä ja kylmäverisestä teosta, mikäli oikeus katsoo syyttäjän esittämän teonkuvauksen oikeaksi.

Miespuoliset kaverit yrittivät värvätä Jennan huumekuriiriksi, mutta vielä kieltäytyminen tästä tehtävästä ei saanut kavereita ryhtymään veritekoon. Poliisi epäilee Jenna Lepomäen saaneen surmansa, koska hän "vasikoi" poikien huumebisneksistä paikalliselle poliisille Guardia Civilille.

Teloitus puukottamalla

Itse henkirikos oli teloitustyyppinen ja poliisi epäilee teon tapahtuneen muun muassa puukottamalla. Veistä poliisi ei ole onnistunut löytämään.

Tekopaikaksi on osoittautunut tuttavaperheen vuokraaman vuoristohuvilan kylpyhuone.

Muutama päivä teon jälkeen ruumis vietiin huvilan pihamaan läheisyyteen ja jätettiin sinne. Toisin kuin julkisuudessa on aiemmin kerrottu ja myös Espanjan poliisi on tiedottanut, ruumista ei ilmeisesti paloiteltu tai pyritty polttamaan. Sitä ei edes haudattu tai yritetty muutoin piilottaa. Se vain jätettiin makaamaan pusikkoon oliivipuun juurelle.

Tapausta Espanjassa selvittäneet suomalaispoliisit löysivät jäänteet samasta paikasta, vaikeakulkuisen laakson syvänteestä, yli kolme kuukautta surmatyön jälkeen.

Facebook-viestejä Jennalle

Surmaa seuranneina kuukausina epäillyt poistuivat Espanjasta ja pyrkivät kaikin keinoin luomaan vaikutelmaa siitä, että Lepomäki olisi lähtenyt huvilasta vapaaehtoisesti. He muun muassa lähettivät Lepomäen Facebook-sivuille viestejä, joissa he ilmaisivat tietämättömyytensä tytön olinpaikasta. Myös tytön omaisille he kertoivat Lepomäen lähteneen vapaaehtoisesti.

Heidät otettiin kiinni myöhemmin Suomessa.

Syytteessä olevat nuoret miehet ovat iältään 19- ja 21-vuotiaita. Heistä ainakin 21-vuotiaalla on aiempaa rikostaustaa.

Lisäksi tuttavaperheen vanhemmat ovat syytteessä rikosvyyhdissä, jossa vakavimmat rikokset koskevat törkeää huumausainerikosta.

Yhteistyö aluksi nopeaa

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Jari Räty on seuraamassa oikeudenkäyntiä Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Hänen mukaansa tämä tapaus eroaa monista muista kotimaan rikoksista monilta osin.

– Tässä tulee kyseeseen kansainvälisyys. Tekijät ja uhri sekä todisteet ovat olleet ulkomailla. Tässä tulee kyseeseen se, miten kansainvälinen yhteistyö on onnistunut, Räty sanoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa yhteistyö Espanjan poliisin kanssa toimi alkuun hyvin. Rädyn mukaan poliisi suoritti esimerkiksi rikosteknisen tutkinnan hyvin.

– Kun juttu siirtyi tutkintatuomarille, niin byrokratia lisääntyi. Esimerkiksi todisteiden saaminen tänne Suomeen on kestänyt, Räty selvittää.

Kokonaisuuden käsittelylle on varattu neljä päivää Pirkanmaan käräjäoikeudessa. MTV3 Uutiset seuraa käsittelyä Tampereella.

(10.5.2012)

(27.1.2012)

(2.2.2012)

(11.10.2011)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja