Mainos

Jenna Lepomäen murhasta syytetyt eivät peitelleet kasvojaan

Suomalaistytön Espanjan Aurinkorannikolla tapahtuneesta murhasta syytetyt nuoret miehet saapuivat tänään oikeuden eteen Tampereella.

Molemmat miehet istuivat tuoleissaan rauhallisesti, eivätkä peitelleet kasvojaan, kun suuri joukko kuvaajia otti heistä kuvia lähietäisyydeltä. Toisella syytetyistä oli päässään aurinkolasit, jotka käräjätuomari pyysi myöhemmin ottamaan pois.

– Täällä käräjäsalissa ei tarvita aurinkolaseja, puheenjohtaja huomautti.

Syyttäjä luki 19- ja 21-vuotiaille miehille syytteet 27.-28. kesäkuuta tapahtuneesta murhasta. Miehet ovat Jenna Lepomäen kavereita. He kutsuivat Lepomäen majoittumaan Mijasin vuoristokylään nuoremman miehen perheen pidemmäksi aikaa vuokraamaan paritalohuoneistoon. He tarjoutuivat maksamaan Lepomäen matkan.

Syyttäjän mukaan henkirikoksessa oli kyse vakaasta harkinnasta. Nuoret miehet olisivat tietoisesti houkutelleet Lepomäen takaisin vuoristohuvilaan sen jälkeen, kun hän oli tehnyt miesten huumekuljetusaikeista rikosilmoituksen. Jenna Lepomäki oli miesten edessä haavoittuvainen, sillä häneltä oli otettu rahat ja passi pois, ja hän oli kielitaidottomana vieraassa maassa.

Toinen syytetyistä myöntää syyllisyytensä henkirikokseen. 19-vuotiaan mukaan kyse ei ollut kuitenkaan vakaasta harkinnasta. Hänen puolustajansa korosti salissa erityisesti sitä, että 19-vuotias oli toiminut yksin.

21-vuotias kiistää syyllisyytensä murhaan tai muutoin toimineensa 19-vuotiaan kanssa yksissä tuumin. Hän myöntää korkeintaan rikkoneensa hautarauhaa siivotessaan henkirikoksen jälkiä ja kuljettaessaan ruumista pois tekopaikalta.

Jutun käsittelylle on varattu Pirkanmaan käräjäoikeudessa neljä päivää.

Katso Johanna Tuurin juttu Tampereelta (Seitsemän uutiset 5.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.