MTV3:n uutiset lähetetään esimiesvoimin

MTV:n ohjelmatyöntekijöiden ulosmarssi ei vaikuta MTV3:n ohjelmiin eikä MTV:n internet- ja tekstikanavauutisiin. Myös Radio Novan ja Sävelradion uutiset lähetetään normaalisti.

MTV:n ohjelmatyöntekijöiden liittoon MOT:iin kuuluvat työntekijät ovat poistuneet työpaikoiltaan tukitoimena ulkoistetun tekniikan irtisanomisuhalle. Uutiset lähetettiin lähinnä esimiesvoimin. Töissä olivat myös MOT:iin kuulumattomat työntekijät. Iltakahdeksan uutiset jäivät kuitenkin ohjelmistosta pois.

Toimet eivät vaikuta MTV3:n ohjelmiin eivätkä MTV3:n internet- ja tekstikanavauutisiin. Myös Radio Novan ja Sävelradion uutiset lähetetään normaalisti. Aamun Huomenta Suomi -ohjelma on myös omalla ohjelmapaikallaan.

MOT:in johto oli esittänyt jäsenilleen istumalakkoa, jolloin työntekijät olisivat jääneet toimitukseen, mutta he eivät olisi työskennelleet. Työnantaja kehotti kuitenkin istumalakkolaisia joko ryhtymään töihin tai poistumaan.

Taustalla Dozo Oy:n yt-neuvottelut

MTV3:n tuotantotekniikan ulkoistamisen yhteydessä Dozo Oy:lle siirtyneet työntekijät marssivat jo torstaipäivänä ulos työpaikaltaan vastalauseena uuden omistajan irtisanomisaikeille. Ulosmarssi alkoi kello 12 ja se jatkuu 24 tuntia.

MTV3 ulkoisti tuotantotekniikkansa syksyn yt-neuvottelujen yhteydessä perustettuun Dozo Oy:hyn. Kaupassa siirtyi Dozon palvelukseen 55 ohjelmateknistä henkilöä. Dozo on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut 16 työntekijän irtisanomiseksi. Alun perin henkilöstö oli menossa Blue Medialle. Lopullinen siirto tehtiin kuitenkin Dozolle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat