MTV3:n lukijat näreissään vaatekohusta: Eikö puhemiesneuvostolla ole oikeasti töitä?

MTV3:n lukijat ovat tyrmistyneitä uutisesta, jonka mukaan eduskunnan puhemiesneuvosto kielsi viime viikolla vaaleiden farkkujen käytön istuntosalissa.

MTV3:n Uutisten Facebook-sivuilla monet ihmettelevät puhemiesneuvoston linjausta kansanedustajien pukeutumiselle.

Olavi Ruohomaa kyselee puhemiesneuvoston oikeiden töiden perään. Hänen mielestään keskustelu on aiheeton.

– Eikö puhemiesneuvostolla ole oikeita töitä? Seuraavaksi siellä määritellään virallinen pitkien kalsareiden käyttöaika.

Jaana Nieminen on huolissaan koko keskustelun tasosta. Vaikuttaa siltä, että ulkokuori on sisältöä tärkeämpää jo jopa eduskunnassakin.

– Näyttää tietysti kurjalle kameroissa. Huoh. Tähän on tultu.

Tero Hietasen mielestä suomalaisia rajoitetaan jo yksinkertaisesti liikaa. Liika holhoaminen lopetettava.

– Ei olla liian tiukkoja. Suomalaisia holhotaan muutenkin niin paljon, että joka paikkaan keksitään rajoituksia ja ohjeita ja kieltoja ja ja ja...sitä saa mitä tilaa!

Hannu Arte näkee vaateongelmassa yhtäläisyyksiä ongelmalliseen taloustilanteeseen.

– Tähän taloustilanteeseen ihan taitoja vastaava ongelmanratkaisu.

"Farkut ja T-paita eivät sovi eduskuntaan"

MTV3 Uutisten lukijoissa on sellaisiakin, jotka pitävät puhemiesneuvoston ajatuksia hyvinä. Jari Niemen mielestä eduskunnassa pitää pukeutua hieman keskivertoa paremmin.

– Vaikka demari onkin, niin tällä kertaa Heinäluoma puhuu asiaa. Ei farkut ja t-paita ole parlamenttityöskentelyyn soveltuvia vaatekappaleita.´

Elina Arpiaiainen on samoilla linjoilla. Hänen mielestään vaaleat tai värilliset farkut ovat liian rennot eduskuntaan. Hänellä on jopa oma ehdotus pukukoodiksi.

– Tummat farkut voivat vielä näyttää siisteiltä suorilta housuilta, mutta vaaleat ja värilliset on kyllä turhan rennot eduskuntaan. Lyhythihaisen käyttö jakun alla pitäisi kyllä mennä läpi, eihän sitä huomaa lyhyeksi. Voisiko sääntö ennemmin kehottaa peittämään käsivarret?

Myös Marko Mälkillä on oma ehdotus eduskunnan ojentamiseksi.

– P**kan puhuminen tulisi myös kieltää. Hiljaiseksi menisi koko eduskunta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat