Mainos

MTV3:n Haapala: Häirikköleimasta Suomelle vakavia seurauksia

MTV3 Uutisten politiikan toimituksen päällikön Timo Haapalan mukaan Suomen maine alkaa olla jo vaakalaudalla muiden euromaiden silmissä.

Peräänantamattomalla ja itsekkäällä politiikalla saattaa olla kauaskantoiset seuraukset, Haapala sanoo.

–Kannattaa täällä muistaa, että Suomi on kaikessa kiukkuisuudessaankin viiden miljoonan ihmisen euromaa. Suomi kun ei ole tottunut olemaan mikään häirikkö EU-rintamalla, niin nyt kyllä moni pelkää jo hallituksenkin piirissä, että Suomi saa tällaisen häirikön leiman.

Haapala muistuttaa, että häiriköinnistä seurauksia maataloustukineuvotteluissa ja rakennetukineuvotteluissa, mitä nyt edessä on.

–Luottamuspääomaa ollaan syömässä ja se menee lopulta suhteellisen pieneen asiaan. Kyllä moni kysyy, kannattaako tämän takia panna koko pakka sekaisin koko Euroopan tasolla.

SDP vie kokoomusta

Haapalan mukaan nyt käsillä oleva kriisi juontaa juurensa kevään vaaleihin, joissa SDP lähti peesaamaan perussuomalaisten rahanjakoon kohdistuvaa kritiikkiä. Haapala uskoo, että tulevina päivinä aletaan nähdä ristivetoa jo hallituksen sisältäkin.

–Nyt on hiukan hauska katsoa, kun pääministeri Jyrki Katainen joutuu virkansa puolesta tietenkin olemaan tässä vakuusasiassa tosissaan, koska se on demareiden ehto olla hallituksessa. Mutta kun katsoo kokoomuksen muita ministereitä, he eivät oikein jaksa syttyä sille, miksi tästä tällainen touhu tuli.

–Hauska nähdä, millaisia irtiottoja mahdollisesti vielä hallituksen sisältä tulee. Vaikka yhteistä linjaa yritetäänkin pitää, niin kyllä tämä koettelee jo hallituksen yhtenäisyyttä, Haapala sanoo.

MTV3 Uutisten politiikan toimituksen päällikön mukaan hallituksen on pidettävä kiinni tiukasta linjasta, mikäli se haluaa säilyttää kasvonsa niin kansalaisten kuin kansainvälisen yhteisönkin silmissä.

–On niin hirveästi haluttu korostaa, miten tiukka Suomi näissä vakuuksissa nyt on. Van mistäköhän saadaan sellainen sitten kasvojenpesuvesi, että kaikkien kasvot säilyvät tämän seikkailun aikana, Haapala pohtii.

–Jos tästä ruvetaan nyt pehmoilemaan, niin kyllähän sille sitten nauretaan kuin naurismaan aidatkin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.