Mainos

MTV3.fi seuraa: Radio Novan juontajien taloustempaus jäi plussalle

Radio Novan juontajat kokeilivat vuoden alkajaisiksi elää kolme viikkoa 150 eurolla. Tänään päättyneen tiukan taloudenpidon jälkeen rahaa jäi yllättäen yli. Loppusumma lahjoitetaan Turun Ensi- ja turvakotien liiton tapaamispaikka Tenavatuvalle.

Kolme viikkoa ei ole pitkä aika pihtailulle, mutta antaa jo viitteitä siitä, mitä niukka elämä on. Näin toteaa tammikuun puolessa välissä Radio Novan Fiksua taloutta -tempauksen myötä omille rahoilleen hyvästi heittänyt juontaja Minna Kuukka.

– Vähänkään kalliimpia hankintoja ei vielä tarvinnut tehdä, eli esimerkiksi pesuaineet eivät ehtineet loppua. Pihtailusta ehti kuitenkin karista alun jännitys, ja siitä tuli enemmän väsyttävää arkea.

Kimmo Vehviläisen rahat tämän lomalle jäätyä ”perinyt” tuottaja Jupe Tuomolakin myöntää, että säästötalkoot toivat uutta valoa omaan taloudenhoitoon ja ennen kaikkea ymmärrystä niitä kohtaan, jotka joutuvat elämään oikeasti muutamalla kympillä viikossa.

Kuukalle haaste antoi paitsi ajattelemisen aihetta myös käytännön talousoppia.

– Kun ostin apteekista särkylääkettä 4,95 eurolla, saimme lähetykseen välittömästi useammankin viestin, että olisin saanut erimerkkisen vastaavan tuotteen puolet halvemmalla. Asioita tekee edelleen vanhasta tottumuksesta hintoja sen enempää vertailematta. Ruokakaupassa olen tosin ruvennut sitä jo tekemään.

Lotto antoi ja otti

Minna Kuukalle jäi rahaa kolmen viikon säästökuurin ja pieneten ylimääräisten tienestien jälkeen 58,10 euroa. Summaa kartutti muun muassa kohdalle osunut kymmenen euron lottovoitto.

– Menin viime viikonloppuna riskeeraamaan jättipotin innoittamana ja täytin kokonaisen kupongin, jolla voitin.

Vehviläisen ja Tuomolan yhdessä käyttämästä 150 eurosta jäi jäljelle 34 euroa. Myös Tuomola satsasi lottoon, mutta jäi ilman voittoa.

Haiti kuulijoiden ykköskohde

Radio Nova halusi kannustaa Fiksua taloutta -tempauksellaan suomalaisia säästötalkoisiin laman aikana.

– Hyväntekeväisyys ei ollut alun alkaen ollut kantava teema, mutta toki kaikki viivan alle jäänyt on mukava ohjata hyvään tarkoitukseen, Jupe Tuomola toteaa.

Loppusumma 92,10 euroa lahjoitetaan Turun Ensi- ja Turvakotien liiton tapaamispaikka Tenavatuvalle. Se järjestää muun muassa valvottuja tapaamisia huostaan otetuille lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Ehdotuksia hyväntekeväisyyskohteista otettiin kuulijoilta, mutta lopullisen päätöksen teki tuottaja.

– Olin pari vuotta sitten joulun aikoihin jakamassa lahjoja vastaavassa paikassa Helsingissä ja lasten kohtalo kosketti, Tuomola perustelee.

– Kuulijat ehdottivat kaikenlaista. Huumoriehdotusten ohella saimme yli sata palautetta avun kohteesta, vaikka summa olikin näin "pieni". Haitia ehdotettiin paljon, mutta myös Ronald McDonald -lastentalo, Kummit, Hurstin organisaatio, Plan ja Pelastusarmeija olivat suhteellisen tasavahvoina kärkikahinoissa.

Tarkan euron maaliskuu?

Minna Kuukka jää lomalle tänään ja pääsee palaamaan normaaliin arkeen. Tunnelma ei ole kuitenkaan riehakkaan shoppailuhenkinen vaan pikemminkin hämmentynyt.

– On semmoinen olo, ettei ikään kuin kehtaa palkita itseään tästä. Sekä minua että Jupea jotenkin lähetyksessä nolotti se tilanne, että nyt me päästään sanomaan, että tämä loppui tähän.

– Tälläinen on kuitenkin välillä ihan terveellistä. Olemme puhuneet omalla porukalla, että vaikka ei tarvitsisikaan viettää niin tiukkaa elämää, välillä se kannattaisi. Jos päättäisi vaikka vain silloin tällöin viettää tiukan tammikuun tai tarkan euron maaliskuun, sillä pystyisi säästämään esimerkiksi hyvät matkarahat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.