Mainos

MTV3.fi seuraa: Auerin lasten kertomusten arviointi alkaa

Ulvilan murhan oikeudenkäynti jatkuu tänään Åbo Akademin psykologian professori Pekka Santtilan kuulemisella. Hän arvioi lasten kertomusten uskottavuutta ja on puolustuksen kutsuma asiantuntijatodistaja.

Istunto alkaa kello 9.30. MTV3.fi seuraa istunnon tapahtumia livesivuilla.

Anneli Auerin toiseksi vanhin lapsi kertoo kuulleensa murhayön tapahtumat oven läpi, Helsingin Sanomat uutisoi viime viikolla. Lapsen mukaan äiti nauhoitti surman c-kasetille ja soitti nauhan hätäpuhelun aikana.

Oikeuspsykologiaan perehtyneen Santtilan mukaan lapsi ei kykene havainnoimaan monimutkaista tapahtumasarjaa pelkästään kuulon varassa. Santtila on tehnyt asiasta tutkimuksen puolustuksen pyynnöstä. Siinä koehenkilöt kuuntelivat lavastuksen murhayön väitetyistä tapahtumista.

Perheen nuorempien lasten uudet, vuonna 2011 esiin tulleet kertomukset ovat keskeinen osa uutta todistelua Ulvilan murhajutussa.

Satakunnan käräjäoikeus on kuullut tällä ja viime viikolla Annelin Auerin ja Jukka S. Lahden lasten kertomuksia pääosin suljetuin ovin.

Lasten kertomusten arviointi jatkuu oikeudessa syyskuun loppuun saakka. Anneli Aueria syytetään miehensä murhasta, jonka hän kiistää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.