MTV Uutiset tutustui Mantan lakkiin lähietäisyydeltä – näin se eroaa tyypillisestä valkolakista

5:35
Toimittaja testasi Mantan lakin: "Lämmittää mukavasti"

Mantan kutreille laskettiin vappuaaton kunniaksi valkolakki. MTV Uutiset tutustui ehkä Suomen tunnetuimpaan ylioppilaslakkiin lähietäisyydeltä. Katso videolta koko haastattelu.

Mantan lakki muistuttaa paljon tavanomaista ylioppilaslakkia, mutta siinä on myös tiettyjä eroja. Tänä vuonna lakitusvastuu osui Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle.

Kyseinen lakki on tehty käsityönä Suomessa, ja se on hiukan tavallista suurempi. Halkaisijaltaan Mantan lakki on 30 senttimetriä eli noin 1,5 kertaa keskiverto-opiskelijan lakkia suurempi.

Lakista ei myöskään löydy tyypillistä lyyraa. Sen sijaan sitä koristaa Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan kokardi eli lakkimerkki. Tunnus on kolmio, jonka sisällä on aaltomaisia kuvioita.

Lakin sisävuori on väriltään harmaa ja violetti. Kyseessä ovat Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan tunnusvärit. Sisävuori on vapaaehtoisten käsin ompelema. Vuoreen on myös kirjoitettu vuosiluku.

MTV Uutisten toimittaja Jarno Miettinen sai kunnian kokeilla lakkia omaan päähänsä. Hän kertoo valkolakin olevan mukava päähän ja lämmittävän hyvin Helsingin kalseassa vappuaatossa.

– Tuntuu oikein mukavalle. Ei ollenkaan niin isolle, kuin aiemmin on kuvitellut, Miettinen kommentoi.

8:56
Katso videolta Mantan lakitus.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja