MTV Uutiset tavoitti suomalaisen Hyötysen perheen, joka todisti White Islandin tulivuoren purkautumista läheltä kotia: "Kaikki ovat todella järkyttyneitä"

6:05
MTV Uutiset Live haastatteli Pirreä ja Nelliä tilanteesta.

Pirre ja Nelli Hyötynen näkivät, kuinka tulivuoren aiheuttama paksu harmaa pilvi peitti taivaan.

Uudessa-Seelannin White Islandilla tapahtunut voimakas tulivuoren purkautuminen on järkyttänyt ihmisiä ympäri maailmaa.

Purkautumisen tiedetään toistaiseksi aiheuttaneen ainakin 13 ihmisen kuoleman. Tämän lisäksi useita urheja on edelleen kateissa saarella.

50 kilometrin päässä rannikolla sijaitsevassa Whakatanin kaupungissa uutiset purkautumisesta on otettu vastaan niin ikään karmivissa tunnelmissa.

"Se tapahtui hirveän nopeasti"

MTV Uutiset Live tavoitti kaupungissa asustavat suomalaiset, Pirre ja Nelli Hyötysen, jotka näkivät erikoisen tapahtuman kodin läheiseltä rannalta.

Hyötysen perheen kotitalo sijaitsee 200 metrin päässä rannasta, josta on selkeä näkymä White Islandille.

– Normaalisti siitä tulee sellaista utumaista harmaata pilveä koko ajan, niin nyt siellä oli sellainen paksu harmaa pilvi, mikä sieltä tuli. Se tapahtui todella yllättävästi ja nopeasti.

– Kaikki ovat todella järkyttyneitä. Tosi iso tragedia tietysti kaikille, Pirre Hyötynen kuvailee.

Pirren 15-vuotias lapsi Nelli Hyötynen kertoo käyneensä kertaalleen tulivuorisaarella. Nelli kertoo, että saarelle oli rannikolta puolentoista tunnin venematka. 

– Kraaterin sisällä on itsessään sellainen järvi, joka on syövyttävä. Mietittiin, että jos se vesi on tullut ihmiset päälle, niin se on ollut aika iso, ikävä juttu.

"Tämä on sellainen alue maailmassa, missä tuollaista voi sattua"

Yli kolme vuotta Uudessa-Seelannissa asustanut Hyötysen perhe on aikeissa muuttaa lähipäivinä takaisin Suomeen. Pirre ja Nelli jättävät maan taakseen haikeissa tunnelmissa.  

– Tämä on tietenkin aluetta, jossa maanjäristykset on ihan normaaleja. Ollaan mannerlaattojen liitoskohdan päällä. Tämä on sellainen alue maailmassa, missä tuollaista voi sattua.

– Uusi-Seelantihan on muuten erittäin turvallinen ja ihana maa olla, Pirre Hyötynen kertoo.

Katso Pirren ja Nellin koko haastattelu MTV Uutiset Liven lähetyksestä yläpuolelta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja