Mainos

MTV Uutiset selvitti, minkä ikäisiä eri nimiset ovat – katso omien kaimojesi keski-ikä!

1:08

On yleisesti tiedossa, että etunimillä on tapana nousta ja laskea aalloissa. Nimitrendien ansiosta jo pelkän henkilön etunimen kuuleminen voi auttaa päättelemään, minkä ikäisestä henkilöstä on kyse.

Tilasto suomalaisten etunimistä ja niiden haltijoiden keski-iästä on vuoden 2018 syyskuulta. Tilasto ei sisällä harvinaisimpia nimiä. Tiedot tuotti Fonecta Oy Väestörekisterikeskuksen Väestötietojärjestelmästä.


MTV Uutiset hankki tiedot suomalaisten nimien haltijoiden keski-iästä. Nimet koostettiin palveluun, josta voi hakea nimiä, joiden keski-ikä kiinnostaa.


Helsingin yliopiston Almanakkatoimiston johtaja, dosentti Minna Saarelma-Paukkala on aiemmassa haastattelussa kertonut, että aineistossa on nähtävissä selkeästi eri ikäluokkien nimitrendit. Suurten ikäluokkien nimet ovat keski-iältään vanhempaa väkeä, uudehkojen nimien kantajat ovat taas nuorempia.

Toisaalta aineistossa näkyy myös se, että vanhempi nimi nousee uuteen suosioon nimitrendien myötä.

– Väinö ja Toivo ovat suosittuja nimiä sekä vanhemmilla herroilla että pikkupojilla. Tämä alentaa selkeästi keskiarvoikää. Harva tuntee 50-vuotiaita Väinöjä, Saarelma-Paukkala antoi esimerkin.

*Testityökalu ei välttämättä toimi kaikilla selaimilla erityisesti mobiilissa moitteettomasti. Pahoittelemme asiaa ja suosittelemme, että kokeilet jollain toisella selaimella!

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja