MTV Uutiset paikalla: "Tämä on minulle suuren murheen aihe…" – Theresa May toisteli jälleen omia sanojaan Brysselissä

Brexitin lopputulema on yhä avoinna 0:30
Videolta voit katsoa brexitin etenemisvaiheet

Britannian pääministeri toisteli jälleen samoja fraaseja vastauksena useisiin eri kysymyksiin. Mayn vastaukset olivat lähes sanasta sanaan samoja kuin hänen aiemmissa puheenvuoroissaan ja jättivät itse kysymykset vastaamatta. Viime marraskuussa May jankkasi ilmausta "pöydällä on paras mahdollinen sopimus" vastauksena kaikkiin kysymyksiin.

– Millaisia odotuksia teillä on tästä tapaamisesta, Maylta kysyttiin hänen saapuessaan huippukokouspaikalle.

– Olen täällä tänään keskustelemassa EU-johtajien kanssa lyhyestä aikalisästä kesäkuun loppuun asti. Kuten eilen sanoinkin, tämä on suuren henkilökohtaisen murheen aihe minulle mutta lyhyt aikalisä antaa parlamentille aikaa antaa lopullinen ratkaisunsa kansanäänestyksen tuloksesta, May kuvaili.

Sanasta sanaan samoja vastauksia

Mayn vastaus on lähes sanasta sanaan sama kuin eilisessä puheessa parlamentille. May näyttääkin tietoisesti toteuttavan viestintäkonsulttien ohjetta jonka mukaan julkisuudessa kannattaa keskittyä toistamaan yhtä tiettyä viestiä, jotta se menee joka paikassa läpi.

May vie kuitenkin käytännön usein niin pitkälle, että hän toistaa lähes konemaisesti samat fraasit – kysymyksestä riippumatta.

Vastauksissa toistuvat lukuisia kertoja muun muassa "suuri henkilökohtainen murhe" ja “Britannian kansan tahdon toteuttaminen". May myös lykkää jatkuvasti kommenteissaan brexit-kaaoksen syytä nimenomaan Britannian parlamentille, ei hallitukselle tai itselleen.

Juttu jatkuu videon jälkeen. 

Britannian parlamentti on hylännyt brexit-sopimuksen murskaluvuin - äänin 391 - 242 3:35
​​​​​​​

– Parlamentti toteuttaa kansanäänestyksen tulosta. Me toteutamme brexitin Britannian kansalle. Toivon edelleen, että voimme tehdä sen sopimuksen kera. Teen edelleen töitä sen eteen, että parlamentti voi hyväksyä sopimuksen, jotta voimme lähteä järjestäytyneesti. Tärkeää on, että toteutamme Britannian kansan äänestyksen tulosta.

Yksitoista kertaa "paras mahdollinen sopimus" 

Viime marraskuun huippukokouksessa kävi selväksi, että pöydällä oli "paras mahdollinen sopimus". Pääministeri May toisteli tätä lausetta tiedotustilaisuudessaan yksitoista kertaa - kysymyksestä riippumatta.

Sillä hän vastasi muun muassa kysymyksiin, aikooko hän erota, onko puolue kriisissä, mikä on varasuunnitelma yhteismarkkinoita varten ja yritetäänkö EU:lta ehkä hakea vielä myönnytyksiä.

May on myös johdonmukaisesti kieltäytynyt kommentoimasta koko sopimuksen kaatumisen mahdollisuutta ja sen seurauksia. Vaikeisiin kysymyksiin hän vastaa brexitin toteuttavan kansan tahdon.

– Entä jos tämä epäonnistuu, Mayn perään huudettiin, kun hän oli jo lähdössä. May kääntyi takaisin ja vastasi:

– Brexit on Britannian kansan tahto. Meidän täytyy toteuttaa se. On kulunut jo lähes kolme vuotta alkuperäisestä äänestyksestä. Nyt parlamentin on aika päättää ja lyhyt siirtymäaika antaa mahdollisuuden päättää lähtemisestämme EU:sta ja toteuttaa kansan tahdon. Toivon että voimme tehdä sen neuvottelemamme sopimuksen kera, May vastasi ja poistui.  

Lue myös:

    Uusimmat