MTV Uutiset näyttää ensimmäiset kuvat Ailo-porosta: Suomalais-ranskalaisella luontoseikkailulla huikea tavoite – 100 miljoonaa katsojaa!

Suomalais-ranskalaisella luontoseikkailulla huikea tavoite – 100 miljoonaa katsojaa! 0:31

Joulun alla saa ensi-iltansa Suomen Lapissa kuvattu koko perheen seikkailuelokuva, jonka päähenkilö on Ailo-poro. Ailo on iso suomalais-ranskalainen yhteistuotanto, jossa pääosissa ovat aidot eläimet. Elokuva saa ensi vuonna maailmanlaajuisen levityksen.

Ailo on fiktiivinen eläinseikkailu. Elokuvassa ei esiinny lainkaan ihmisiä, ainoastaan kertojan ääni.

Pääosissa ovat porot, ketut, sudet monet muut Lapin eläimet. Elokuvan tarina on rakennettu kuvaamalla Lapin eläinten liikkumista niiden luonnollisessa ympäristössä.

Päähenkilön, Ailo-vasan ja hänen emänsä kouluttajana on toiminut Tuire Kaimio. Kaimio on päätoiminen eläinnäyttelijöiden kouluttaja. Ailoa kuvattiin Suomen Lapissa puolitoista vuotta.

Ailo on luontokuviin erikoistuneen Matila & Röhr -yhtiön sekä ranskalaisen Borsalino Productionsin yhteistuotanto, toisena pääkuvaajana  Matila & Röhrin luontoekspertti Teemu Liakka

Japanista Amerikkaan - hurja katsojatavoite

Järven tarina ja Metsän tarina ovat olleet Matila & Röhrin kiiteltyjä luontodokumentteja. Borsalino on ollut tekemässä Ailon kaltaisia eläinseikkailuja Pingviivien matkassa sekä Tyttö ja kettu.

Ensi vuonna Ailo nähdään ympäri Eurooppaa ja myöhemmin Japanissa, Kiinassa ja Pohjois-Amerikassa. Jakelusta maailmalle vastaa Gaumont-yhtiö. Tekijät uskovat, että elokuva tavoittaa yli 100 miljoonaa katsojaa.

Suomalaisena tuottajana Ailo-elokuvassa toimii Marko Röhr. Hänen yhtiönsä elokuva Ikitie voitti viime kevään Jussi-gaalassa kuusi Jussi-palkintoa, muiden muassa paras elokuva ja ohjaus.

MTV Uutiset näyttää ohessa ensimmäiset luvat Ailo-poron seikkailuista.

Lue myös:

    Uusimmat