Monacon GP:n aika-ajoille dramaattinen päätös: Charles Leclerc vei paalun ja ajoi seinään – MTV seurasi

Monacossa ajetaan tänään jopa kauden tärkeimmät aika-ajot. Kapealla katuradalla on tunnetusti äärimmäisen vaikea ohittaa, joten lähtöpaikka on vielä normaaliakin tärkeämpi. MTV Urheilu seurasi tässä artikkelissa aika-ajojen tapahtumia hetki hetkeltä.

Kello 17.02: Leclerc nojasi uima-altaan jälkimmäisen mutkayhdistelmän sisääntulossa liikaa aitoihin ja ajautui hetkeä myöhemmin oikea etupyörä edellä seinään.

Kello 17.00: PUNAISET LIPUT! LECLERC AJAA SEINÄÄN!

Leclerc nappaa näin paalupaikan itselleen. Verstappen on toinen, Bottas kolmas ja Sainz neljäs. Hamilton on vasta seitsemäs!

Kello 16.58: Norrisilla ilmeisesti ongelmia. Hän on ainoana autona varikolla.

Kello 16.56: Minuutit käyvät vähiin. Reilut kolme minuuttia jäljellä, ja vähitellen kaikki kuljetajat alkavat olla taas radalla.

Kello 16.54: Lewis Hamilton on vasta sijalla seitsemän!! Hän häviää Leclercille 0,749 sekuntia.

Kello 16.53: Sainz oli ykkössektorilla koko porukan nopein, mutta hävisi Leclercille kahdella viimeisellä sektorilla. Sainz on nyt sijalle neljä. Bottas kiilaa hänen edelleen kolmanneksi.

Kello 16.52: Leclerc lyö pöytään hurjan ajan! Hän on 0,230 sekuntia nopeampi kuin Verstappen!

Kello 16.50: Verstappen avaa pelin. 1:10,576. Bottas jää vain 0,060 sekuntia!

Kello 16.48: Viimeinen osio on käynnissä! 12 minuutin kuluttua tiedetään, kuka starttaa huomenna paalulta.

Kello 16.46: Jännä nähdä, mitä Hamilton saa aikaan. Hän hävisi toisessa osiossa pohjat tehneelle Leclercille yli puoli sekuntia ja Bottaksellekin reilut neljä kymmenystä.

Kello 16.45: Giovinazzin ja Alfa Romeon lisäksi on syytä nostaa esiin Aston Martinin Sebastian Vettel, joka kiilaa itsensä mukaan aika-ajojen päätösosioon.

Kello: 16.42: Aika-ajojen suurin pettymys on McLarenin Daniel Ricciardo, joka jää 12. sijalle. Tallikaveri Norris oli toisessa osiossa kuudenneksi nopein.

Kello 16.41: Räikkönen jää 14:nneksi. Tallikaveri Giovinazzi on reilut kaksi kymmenystä nopeampi ja etenee viimeiseen aika-ajo-osioon sijalla kymmenen.

Bottas puolestaan parantaa ja nousee kolmanneksi. Kärkikolmikko on alle kymmenyksen sisällä.

Kello 16.40: Aika on nollissa.

Leclerc tekee pohja-ajan. Räikkönen parantaa ja nousee hetkellisesti 11:nneksi, mutta tämä ei riitä jatkopaikkaan.

Kello 16.36: Kaksi minuuttia kellossa. Räikkönen on valahtanut sijalle 15. Nyt on yksi mahdollisuus parantaa.

Kello 16.33: Noin kuusi minuuttia jäljellä. Kaikki autot ovat varikolla. Pian mennään taas!

Kello 16.32: Verstappen tempaisee pohja-ajan. Hän on 0,156 sekuntia Sainzia nopeampi. Bottas parantaa ja nousee Hamiltonin edelle, mutta hän on 0,399 sekunnin päässä kärjestä.

Räikkönen on tällä hetkellä sijalla 14. Eroa jatkopaikkaan on noin 0,3 sekuntia.

Kello 16.29: Ferrarit tykittävät kärkiajat. Sainz sijalla yksi, Leclerc sijalla kaksi. Sainz on kaksi kymmenystä tallikaveriaan nopeampi.

Verstappen on kolmas (+0,234), Hamilton neljäs (+0,372) ja Bottas viides (+0,381).

Kello 16.27: Räikkönen saa ensimmäisenä valmiiksi aikakierroksen. Perässä tulee muutamia muita. Räikkönen on ensimmäisellään 0,4 sekuntia nopeampi kuin tallikaveri Giovinazzi. Aika on kuitenkin noin kymmenyksen hitaampi kuin Räikkösen ensimmäisen osion noteeraus.

Kello 16.24: Toinen aika-ajo-osio on käynnissä. 

Kello 16.21: Kärki näyttää erittäin mielenkiintoiselta. Neljä ensimmäistä sijaa menivät neljälle eri tallille: Bottas, Leclerc, Verstappen, Norris. Hamilton hävisi Bottakselle seitsemän kymmenystä ja jäi seitsemänneksi.

Kello 16.20: Kaksi vuotta sitten ykkösosiosta pääsi jatkoon ajalla 1:12,097. Nyt Tsunoda karsiutuu ensimmäisenä jatkosta ajalla 1:12,096.

Kello 16.18: Bottakselle ykkösosion pohja-aika. Jatkosta putoavat Yuki Tsunoda, Fernando Alonso, Nicholas Latifi ja Nikita Mazepin.

Kello 16.18: Räikkönen käy vielä kertaalleen parantamassa – JA HUPS! Räikkönen nousee sijalle yhdeksän. Jatkopaikka on saletissa. Ja samalla kello käy nollaan.

Kello 16.15: Räikkönen parantaa. Marginaalia jatkopaikkaa ajatellen on 0,3 sekuntia. Suomalainen on nyt sijalla 15 eli viimeisellä jatkopaikkaan oikeuttavalla sijalla.

Kello 16.13: Neljä minuuttia kellossa. Räikkönen on sijalla 14. Sijalla 16 oleva Fernando Alonso on vain kahden kymmenyksen päässä, eli Räikkösen pitää parantaa.

Kello 16.10: Bottakselle pohja-aika.

Kello 16.09: Lando Norris tempaisee McLarenillaan pohjat – mutta Verstappen on vielä nopeampi. Hamilton on sijalla viisi, Bottas sijalla seitsemän. Hamilton on puolen sekunnin päässä kärjestä, Bottas lähes seitsemän kymmenyksen päässä.

Räikkönen on 13. sijalla eli kiinni jatkopaikassa.

Kello 16.08: Räikkönen ajaa ykkösmutkan pitkäksi, mutta kun kyseessä on yksi harvoista paikoista, joissa on ylimääräistä tilaa, Räikkönen pääsee palaamaan radalle.

Kello 16.06: Ensimmäiset vedot ajettu. Sainz on lähes kaksi kymmenystä nopeampi kuin Verstappen. Bottas kolmanneksi nopein, tappiota Sainzille lähes puoli sekuntia.

Kello 16.02: Bottaksen autoon tehtiin ennen aika-ajoja säätömuutoksia, mutta kaikki on kunnossa ja Bottas on valmis aika-ajoihin.

Kello 16.01: Yli puolet autoista lähtee heti radalle. Tässä joukossa on mukana myös Kimi Räikkönen.

Kello 16.00: Aika-ajot ovat käynnissä! Kello käy, ja kuljettajilla on 18 minuuttia aikaa tehdä aika, joka oikeuttaa 15 parhaan joukkoon.

Kello 15.53: Olivier Panis voitti Monacon sadekisan vuonna 1996 lähdettyään matkaan 14. lähtöruudusta, mutta tämän jälkeen voitto on mennyt 23 kertaa peräjälkeen kuljettajalle, joka on lähtenyt kolmesta ensimmäisestä lähtöruudusta.

LÄH-TÖ-PAI-KAN MER-KI-TYS-TÄ EI VOI KO-ROS-TAA LII-KAA.

Kello 15.38: Ferrareista puheen ollen... Leclercillä lienee tänään näyttämisen halua kotimaisemissaan. Monacolainen on joutunut keskeyttämään kotimaisemissaan joka kerta vuosina 2017–2019. Vuonna 2017 hän ajoi F2:ssa, vuonna 2018 ykkösissa Alfa Romeolla ja vuonna 2019 jo Ferrarilla.

Sainzin tilanne on päinvastainen. Kuudetta kauttaan ykkösissä ajava espanjalainen on ollut F1-urallaan joka kerta pisteillä Monaossa.

Kello 15.37: Schumacherin tavoin kolmansissa harjoituksissa seinään ajanut Williamsin Nicholas Latifi pääsee osallistumaan aika-ajoihin, kun Williams-mekaanikot ovat saaneet auton korjattua.

Kello 15.33: Mercedeksen pilttuussa tehdään kovasti töitä Bottaksen auton etupään kimpussa. Bottas itse sanoi ennen aika-ajoja, että auton etupään kanssa on paljon tekemistä, kun auto ei meinaa kääntyä hitaissa mutkissa kunnolla.

Kello 15.29: Yksi on joukosta poissa. Mick Schumacher ei voi osallistua aika-ajoihin hajotettuaan autonsa kolmansissa harjoituksissa niin pahasti, etteivät Haas-mekaanikot ehdi millään korjata sitä kuntoon. Schumacher saanee kuitenkin luvan starta sunnuntain kilpailuun.

Kello 15.25: Tervetuloa mukaan seurantaan! Asetelmat aika-ajoihin lähdettäessä ovat kutkuttavan jännittävät. Siitä pitää huolen ennen muuta Ferrari, joka on ollut tänä viikonloppuna vielä odotettuakin vahvempi.

Max Verstappen piti kolmansissa harjoituksissa pintansa, mutta Carlos Sainz ja Charles Leclerc kiilasivat punaiset autonsa sijoille kaksi ja kolme oltuaan aiemmin toisissa harjoituksissa sijoilla yksi ja kaksi.

Mercedestä ei koskaan voi jättää pois laskuista, mutta Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton olivat kolmansissa harjoituksissa vasta sijoilla neljä ja seitsemän.

Kimi Räikkönen sen sijaan säväytti oltuaan peräti kahdeksanneksi nopein.

Lue myös:

    Uusimmat