Leijonat marssi upeaan voittoon debytantti Frans Tuohimaan johdolla – näin Ruotsia vastaan pelattu EHT-ottelu eteni

Leijonat kohtasi Ruotsin Venäjän EHT-turnauksen toisessa ottelussa. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Seuranta, Suomi-Ruotsi 5-1 (0-0, 2-1, 3-0)

3. erä

60.00: Suomi voittaa 5-1! Leijonien osumista vastasivat tänään Jesse Puljujärvi, Jere Karjalainen, Miro Aaltonen, Valtteri Puustinen ja Frans Tuohimaa.

MAALI! Suomi 5-1! Maalivahti Frans Tuohimaa iskee kiekon tyhjään maaliin! Upea osuma!

57.26: MAALI! Suomi 4-1! Tuomarit menevät sittenkin tarkistamaan tilannetta videolta. Kiekko ylitti sittenkin maaliviivan. Valtteri Puustinen maalintekijänä.

57. min: Suomi tuulettaa ylivoimansa jälkituoksinassa jo maalia, mutta kiekko ei sittenkään ylitä maaliviivaa. 3-1-lukemissa mennään yhä.

56. min: JÄÄHY! Malte Strömwall joutuu jäähyaitioon ja Suomi pääsee hakemaan maalia ylivoimalla.

55. min: Ruotsi luo aikamoisen mylläkän Suomen maalille, mutta Tuohimaa selvittää tilanteen hienosti.

55. min: Suomi selvittää alivoimansa kunnialla ja Seppälä on jälleen askissa.

JÄÄHY! Suomi joutuu alivoimalle, kun Mikael Seppälä lähtee miettimään tekosiaan rangaistusaitioon.

43.52: MAALI! Suomi 3-1! Leijonien ykkösketju juonii jälleen ja Miro Aaltonen latoo kiekon Ruotsin verkkoon upean kuvion päätteeksi! Syöttöpisteet Julius Nättiselle ja Jesse Puljujärvelle.

41. min: Ruotsi luo heti avaussekunneilla vaarallisen maalipaikan, mutta Frans Tuohimaa ottaa komean kopin.

Päätöserä on käynnissä!

2. erä

40.00: Toinen erä päättyy Suomen 2-1-johtolukemissa. Leijonien maalintekijöinä Jesse Puljujärvi ja Jere Karjalainen.

39. min: Tällä kertaa Leijonien ylivoima ei tuota tulosta, mutta siitäkin huolimatta Suomi loi muutaman oivallisen tekopaikan.

39. min: Leijonat luo ylivoimalla upean maalipaikan, mutta Reideborn on tehtäviensä tasalla.

JÄÄHY! Suomi pääsee jo kolmatta kertaa ylivoimalle, kun Ruotsi ottaa tyhmän hyökkäyspään jäähyn.

37.15: MAALI! Suomi 2-1! Suomen ylivoima tuottaa jälleen tuloksen. Valtteri Kemiläinen laukoo matalan laukauksen kohti maalia ja Jere Karjalainen ohjaa kiekon verkkoon.

35.40: JÄÄHY! Suomi pääsee toistamiseen ylivoimalle, kun Linus Johansson lähtee kampituksesta istunnolle.

35. min: Suomi saa lupaavan pyörityksen Ruotsin alueelle, mutta ei onnistu luomaan kunnollista maalipaikkaa ja pyöritys kuivuu kasaan.

29.28: MAALI! Suomi 1-1! Ylivoimapeli toimii ja Jesse Puljujärvi tällää terävällä rannekudilla ensimmäisen osumansa Leijonat-paidassa!

28.50: JÄÄHY! Leijonat pääsee ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Fredrik Händemark kaataa Jere Karjalaisen.

28. min: Lindbohm ja Rydahl ovat jälleen jäällä!

25.05: JÄÄHY! Petteri Lindbohm ja Gustav Rydahl painivat maalin edessä jäähyjen arvoisesti. Kaksi minuuttia kummallekin väkivaltaisuudesta. Neljällä neljää vastaan jatketaan.

23.37: MAALI! Ruotsi 1-0! Emil Sylvegård rynnii vahvasti Suomen maalille ja kiekko kimpoaa Daniel Brodinin polvisuojista verkkoon.

Maali tarkistettiin vielä videolta, mutta tuomi pitää. Ruotsi johtoon.

21. min: Suomen ykkösketju aloittaa erän vahvasti ja saa heti paineen Ruotsin päätyyn. Vaaralliset maalipaikat jäävät kuitenkin uupumaan.

Ottelun toinen erä on käynnissä!

1. erä

20.00: Avauserä päättyy 0-0-lukemissa. Tasaisissa merkeissä mennään. Julius Nättisen, Miro Aaltosen ja Jesse Puljujärven muodostama ykkösketju vastasi ensimmäisessä erässä Suomen vaarallisimmista maalipaikoista.

20. min: Suomen ykkösketju on jälleen pahanteossa. Tällä kertaa Julius Nättinen yrittää laukoa itse, mutta kiekko viuhuu ohi maalin.

19. min: Suomi on jälleen täysilukuinen!

16.15: JÄÄHY! Ruotsi pääsee rynnimään vauhdilla kohti Suomen maalia, mutta Henri Ikonen kaataa Malte Strömwallin jäähyn arvoisesti. Suomi alivoimalle.

12. min: Ruotsi pääsee vaaralliseen vastahyökkäykseen, joka päättyy kuitenkin Suomen onneksi Frans Tuohimaan räpylään.

11. min: Suomen ykkösketju saa luotua jälleen oivallisen maalipaikan, mutta Miro Aaltosen yritys kilpistyy Reideborniin.

8. min: Suomi saa todella pitkän ja vahvan pyörityksen Ruotsin alueelle. Eemeli Suomi petaa upean paikan Jesse Puljujärvelle, mutta Adam Reideborn saa patjansa väliin.

7. min: Suomi selvittää ensimmäisen alivoimansa kunnialla, vaikka Ruotsi saikin hyvän pyörityksen aikaiseksi.

04.32: JÄÄHY! Suomi joutuu alivoimalle, kun Jere Karjalainen huitoo itsensä jäähyaitioon.

3. min: Ottelu on alkanut tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet ovat päässeet testaamaan jo maalivahtien torjuntavirettä, mutta vaaralliset maalipaikat ovat vähissä.

Ottelu on käynnissä!

Kello 09.49: Leijonilta huilivuorossa päivän ottelusta ovat Juho Lammikko, Ville Pokka, Veli-Matti Savinainen, Ilari Melart ja Jere Sallinen.

Kello 09.35: Kauden avanneessa Karjala-turnauksessa Suomi oli Ruotsia vahvempi 2-1-lukemin. Tuolloin Leijonien maaleista vastasivat Mikko Lehtonen, joka ei Venäjällä ole mukana ja tänään ykkösketjussa viilettävä Miro Aaltonen.

Kello 09.25: Leijonat on viilannut ketjujaan uuteen uskoon tappiollisen Tshekki-ottelun jälkeen. Ykkösketjun lisäksi myös maalivahti vaihtuu. Frans Tuohimaa pelaa ensimmäisen ottelunsa Suomen tolppien välissä.