Mainos

MTV:n uutisille tv-helikopteri

MTV:n uutiset on saanut käyttöönsä uutishelikopterin. Helsingistä operoivassa kopterissa on kiinteä kuvauskalusto, joka on suunniteltu erityisesti tv-käyttöön. Kopteri on nelipaikkainen ja siihen mahtuu kyytiin lentäjän lisäksi kuvaaja ja toimittaja.

- Monissa suurissa uutistapahtumissa ilmakuvan kautta pystytään näyttämään katsojille onnettomuuspaikka tai olosuhteet, sanoo MTV:n uutisten uutispäätoimittaja Heikki Piuhola.

- Lisäksi kopterilla pääsee nopeasti uutisten tapahtumapaikoille, ja voimme välittää tuoreet kuvat ja tunnelmat. Ilmakuvaaminen auttaa myös yhteiskuntarakentamisen suurten projektien seuraamista, kuten satamat sekä isot tie- ja muut rakennushankkeet, perustelee Piuhola uutisten uutta kopterisopimusta.

MTV:n uutiset on sopinut helikopterin käytöstä HeliPro Oy:n kanssa. Kuvauksiin käytettävä kopteri on maailman eniten käytössä oleva kopteri amerikkalainen Robinson R44 Clipper II.

HeliPro Oy:n lentotoiminnanjohtajan Pekka Ristolaisen mukaan kyseinen kopteri on tehokas, taloudellinen, nopea ja ketterä. Siksi sillä operoi useissa maissa mm. poliisi. Samanlaista kopteria käyttävät myös lukuisat tv-yhtiöt erityisesti USA:ssa, missä tv-kanavat käyttävät paljon koptereita mm. suorissa lähetyksissä.

MTV:n uutisten kopteri on lähtövalmiudessa noin tunnissa. Yhdellä tankkauksella kopterilla voidaan lentää kolme tuntia, joten sillä on mahdollisuus lentää laskeutumatta Helsingistä Oulun korkeuksille.

Tv-kuvauksen ja -lähetysten kannalta oleellista kopterissa on gyrostabiloitu kamerateline, joka mahdollistaa lähes tärinättömän kuvan lennossa. Laite mahdollistaa myös hallitut zoomaukset ja kameraliikkeet.

(MTV3)

Suomen ensimmäinen uutishelikopteri kuvattiin tänään aurinkoisen Helsingin taivaalla, katso video.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.