Mainos

MTV:n uutisankkuri Keijo Leppänen katsoi ensimmäisen suoran lähetyksensä vuodelta 1994 ja purskahti nauruun – katso reaktio! "Itse en olisi tuota rekrytoinut"

4:45
MTV Uutiset Live: Näin Keijo Leppänen reagoi ensimmäiseen uutislähetykseensä!

Keijo Leppänen juonsi uutisankkurina ensimmäisen uutislähetyksensä vuonna 1994. Katso videolta, millaiset reaktiot se herättää hänessä 25 vuoden jälkeen!

 – Todella ihmettelen niitä, jotka ovat rekrytoineet minut tuohon hommaan. Itse en olisi tuota rekrytoinut, Leppänen nauraa videon nähtyään.

Lähetyksen katsominen nosti Leppäselle tunteet pintaat vuosien jälkeen. Ja tunteet myllersivät myös 25 vuotta sitten.

Leppänen muistaa ensimmäisen lähetyksen uutisankkurina edelleen hyvin. Päällimmäisenä mieleen on jäänyt jännitys. Suoraan uutislähetykseen meneminen oli kokemattomalle ankkurille kova paikka.

– Muistan edelleen, että minua jännitti. Silmät eivät räpsähtäneet tuon lähetyksen aikana todennäköisesti kertaakaan ja puheen tempo on selvästi nopeampi.

Jännittääkö Keijo Leppästä vieläkin suorien uutislähetysten ankkurointi?

– Ei ainakaan tuolla tavalla. Suorissa lähetyksissä on aina vähän jännitystä, mutta ei tuollaista paniikinomaista jännittämistä enää ole.

Sanomalehtimiehestä tuli televisiokasvo

Leppänen ei suunnitellut tulevansa tunnetuksi televisiokasvoksi. Ennen MTV:lle töihin tuloa hän työskenteli vuosia sanomalehdissä toimittajana.

– Uusi Suomi, jossa aiemmin työskentelin, kaatui 1990-luvun alun lamassa. Jos se ei olisi kaatunut, olisin varmaan edelleen sanomalehtimiehenä.

Kun Leppäsen silloinen työpaikka meni konkurssiin, hän oli lamavuosina hetken aikaa työttömänä. MTV:lle hän tuli ensin toimittajaksi vuonna 1993. Vuonna 1994 oli vuorossa ensimmäinen lähetys uutisankkurina.

Vuosien saatossa hänestä on tullut yksi Suomen tunnetuimpia televisiokasvoja.

– Ei sitä silloin aikanaan olisi voinut uskoa ja kuvitella.

Presidentin kuolema oli mieleenpainuvin uutistapahtuma

Uransa mieleenpainuvimmaksi uutistapahtumaksi Leppänen nostaa presidentti Mauno Koiviston kuoleman toukokuussa 2017. Tieto presidentin poismenosta tuli kesken uutislähetyksen.

– Se tilanne jäi pysyvästi mieleen. Hetken ajan mietin, että voiko tämä tieto olla totta, Leppänen muistelee.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja