MTV:n kysely: Keskustalaiset tyytymättömiä Katri Kulmunin päätökseen ottaa valtiovarainministerin salkku – "Kyllä hän otti siinä aika isot saappaat"

2:00
Videolta voit katsoa uutisjutun aiheesta.

Keskustan piiripäättäjistä moni pitää huonona puheenjohtaja Katri Kulmunin päätöstä ottaa valtiovarainministerin salkku. Kulmuni vaihtoi elinkeinoministerin salkkunsa valtiovarainministerin salkkuun samalla, kun Rinteen hallitus vaihtui Marinin hallitukseen viime kuussa. 

MTV Uutisten kyselyssä keskustan piiripäättäjille puolet vastaajista piti ratkaisua huonona. Vain kolmanneksen mielestä ratkaisu oli hyvä. 

Katri_Kulmuni-valtiovarainm-NETTI

Piiripäättäjien joukossa on huolta siitä, riittääkö Kulmunin kokemus valtiovarainministerin tehtävään ja onnistuuko samaan aikaan puolueen kannatuksen nostaminen surkeista luvuista.

– Kyllä hän otti aika siinä isot saappaat täytettäväksi. Haluan kuitenkin uskoa, että hän on ollut tietoinen tästä valinnasta ja haluan tukea häntä tehtävässä, että hän onnistuu työskentelemään sekä valtiovarainministerinä että puolueen puheenjohtajana, sanoo Jertta Harinen keskustan Pohjois-Karjalan piiristä MTV Uutisille.

Ratkaisua hyvänä pitäneiden joukossa katsottiin, että keskustan painavin salkku kuuluu puheenjohtajalle.

Onnistumisesta puheenjohtajana melko hyvät arviot

Kulmuni valittiin keskustan puheenjohtajaksi Juha Sipilän tilalle syyskuun alussa puoluekokouksessa Kouvolassa. Onnistumisestaan tähän mennessä Kulmuni saa MTV Uutisten kyselyssä melko hyvät arviot keskustan piiripäättäjiltä.

Katri_Kulmuni-puheenjoht-NETTI

– Mielestäni melko hyvin (onnistunut). Katrilla on tässä ollut kaikennäköistä, hallitusvastuu painaa. Pääasia, etä Katri pitää kiinni lupauksestaan, joka on Kouvolassa annettu, että kaksi päivää viikossa pitää löytyä puolueelle pelkästään aikaa, sanoo Henna Takatalo keskustan Varsinais-Suomen piiristä MTV Uutisille.

MTV Uutisten kyselyyn vastasi 161 keskustan piirihallitusten jäsentä ja vastausprosentti oli 51. Kyselyn toteutti Corefiner-yhtiö 5.–26.12.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja