MTV:n kirjeenvaihtaja kysyi tiukan kysymyksen Trumpin ja Niinistön lehdistötilaisuudessa: "Mitä palveluksia hän on sinulta pyytänyt?" – kiihkeä tilaisuus päättyi äkillisesti

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kysyi presidentti Donald Trumpilta polittisesta myrskystä, joka on ollut käynnissä Trumpin valinnasta alkaen 3:59

Presidentti Sauli Niinistö ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ovat tavanneet tänään Valkoisessa talossa. Presidenttien yhteinen lehdistötilaisuudessa paikalla oli myös MTV:n kirjeenvaihtaja Mari Karppinen.

Suomen lehdistölle oli luvattu tilaisuudessa kaksi kysymystä, joista toinen oli MTV Uutisten kirjeenvaihtajan Mari Karppisen.

Karppinen kysyi presidentti Trumpilta, miten käynnissä oleva poliittinen myrsky virkarikostutkinnan ympärillä vaikuttaa hänen kykyynsä hoitaa ulkopolitiikkaa.

Trump vastasi, että on tottunut elämään myrskyn silmässä.

Karppinen kysyi myös tiukan kysymyksen Niinistöltä:

– Mitä palveluksia hän on sinulta pyytänyt?

Kysymyksellä viitattiin epäilyihin, joiden mukaan Trumpin hallinto olisi pyrkinyt salaamaan puhelinkeskusteluja muiden valtionjohtajien kanssa. Hänen epäillään pyytäneen Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyilta palvelusta, jonka avulla hän hyötyisi maansa sisäpolitiikassa. 

Niinistö vastasi puhuneensa Trumpin kanssa Suomen hävittäjähankinnasta, mutta palveluksia hän ei kertonut Trumpin pyytäneen.

Aikaisemmin lehdistötilaisuudessa Trump kehui yhdysvaltalaisten hävittäjien olevan maailman parhaimmistoa, ja toivoi Suomen investoivan niihin.

Tilaisuus päättyi äkillisesti

Lehdistötilaisuus oli tunnelmaltaan kiivas. Yhdysvaltalaismedia kysyi Trumpilta heti virkarikostutkintaan liittyvistä kysymyksistä, mikä sai presidentin silminnähden hermostumaan.

– Meillä on täällä Suomen presidentti. Kysy häneltä kysymys! presidentti käskytti toimittajaa, kun hän kysyi Ukraina-skandaalista.

Tilaisuus myös päättyi poikkeuksellisen äkillisesti. Suomalaismedialle oli luvattu etukäteen kaksi kysymystä, joista toinen oli MTV:n ja toinen Helsingin Sanomien. 

MTV:n kysymyksen jälkeen vuoro oli jälleen yhdysvaltalaismedialla, jonka kysymykset liittyivät virkarikostutkintaan.

Helsingin Sanomien toimittaja ei ehtinyt kysymään kysymystään, koska Trump päätti tilaisuuden ennen sitä. Presidentit eivät myöskään jääneet paikalle kättelemään tai poseeraamaan kuvaajille, kuten yleensä on tapana.

Trump kiiruhti ulos salista ja Niinistö seurasi häntä rivakasti.

Päivitetty kello 22.45: Lisätty kuvausta tilaisuuden etenemisestä kirjeenvaihtajan kysymyksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat