MTV:n kirjeenvaihtaja: Koronatilanne pahenee Virossa – nuoret eivät ota rokotetta ja matkailuala pelkää pelkoa itsessään

8:25
Elokuussa koronan arvioitiin Maailmanselittäjissä koettelevan Viron ja Suomen yhteiseloa.

Viron ja Baltian koronatilanne yleensä on huononemassa, kertoo MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste Uutisaamussa. Eilen uusia tartuntoja oli Virossa 1260 kappaletta ja tehohoitopaikat uhkaavat täyttyä.

Virossa on ollut koronpassi käytössä jo pidemmän aikaan. Sarasteen mukaan sitä kysellään verrattain ahkerasti, turistialueilla ahkerammin kuin maaseutujen pienemmissä kaupungeissa. Ravintoloitsija voi saada tuntuvat sakot, jos selviää, ettei passia ole asiakkailta kysytty tai sitä ei ole asiakkailla ollut.

Sarasteen mukaan maan ongelmia on se, että erityisesti nuoret aikuiset eivät ole halukkaita ottamaan rokotetta tai noudattamaan rajoituksia.

– Tämä nuori polvi ei edelleenkään halua ottaa rokotteita, vaikka niitä on yllin kyllin täällä tarjolla, Saraste kertoo.

Koronatilanteen muuttuessa yhä vakavammaksi Virossa pelätään nyt, pilaavatko rajoitukset ja tautitilanne yleensä joulua edeltävän turistikauden. Maassa on Sarasteen mukaan panostettu koronaturvallisuuteen, ja nyt pelätään, ettei sekään riitä tuomaan matkailijoita maahan.

– Pelätään itseasiassa pelkoa, eli sitä, että suomalaiset eivät jälleenkään uskalla tulla tänne, Saraste luonnehtii.

8:16
Videolla Saraste luonnehtii tarkemmin Viron ja Baltian koronatilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja