MTV mukana valvontaoperaatiossa: Näin raskaita ajoneuvoja tarkastetaan

3:28
MTV tutustui Nurmijärvellä sijaitsevan tarkastuspaikkaan – katso videolta, miten poliisi pitää silmällä raskasta liikennettä.

Poliisi valvoo tehostetusti tällä viikolla raskasta liikennettä ympäri Suomea. Raskaan liikenteen tehovalvonta saa kiitosta MTV Uutiset Liven haastattelemalta kuorma-auton kuljettajalta.

Tehovalvonnalla pyritään huolehtimaan ammattiliikenteen turvallisesta liikkumisesta ja säännösten noudattamisesta. Oulun poliisi kertoi tiistaina pysäyttäneensä kuorma-auton, jolla oli kyydissään kymmenen tuhannen kilon ylipaino. MTV Uutisten haastattelema Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen liikennepoliisiyksikön komisario Asko Sartanen selventää, mitä raskaan liikenteen kulkuneuvoissa tarkastetaan.

– Tarkistamme, että auto ja kuljettaja on kunnossa, auton massa täyttää määräykset sekä sen, että asianmukaista liiketoimintaa harjoitetaan, Sartanen kertoo.

Sartanen toteaa, että enimmäkseen kuljetusyrittäjien asiat ovat hyvin hoidossa.

Poliisin tavoitteena on olla yhä näkyvämpi raskaan liikenteen valvonnassa, joka ennaltaehkäisee rikkomuksia.

Kuorma-auton kuljettaja Marko Bisi kiittää poliisia hyvästä valvonnasta. Hän kertoo, että käytännön vastuu asianmukaisista raskaan liikenteen kuljetuksista on myös kuljettajilla.

– Ajoaikojen, viikkolepojen ja kuormien pitää olla kunnossa. Lastin täytyy olla myös oikein tehty ja kiinnitetty, Bisi toteaa.

Katso liikennepoliisiyksikön komisario Asko Sartanen ja kuorma-auton kuljettaja Marko Bisin haastattelu kokonaisuudessaan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja