MTV haastatteli Nizzan silminnäkijöitä paikan päällä: "Ihmiset ovat nähneet hirveän määrän ruumiita"

Nizzassa kuorma-auto ajoi väkijoukkoon 0:58

Nizzan tapahtumat osuivat keskelle iloisena perhejuhlana tunnettua itsenäisyyspäivän ilotulitusta. Monet seurasivat tragediaa sivusta ja tunnelma on järkyttynyt.

Ihmiset Nizzassa ovat sokissa. Kesken iloisena perhetapahtumana tunnettua Ranskan itsenäisyyspäivän ilotulitusta kuorma-auto kaahasi ihmisjoukkoon ja ajoi ihmisten keskellä kaksi kilometriä. Ainakin 80 ihmistä on kuollut, kriittisessä tilassa on lehtitietojen mukaan 18 ihmistä.

Paikan päällä ollut toimittaja Helena Liikanen-Renger kertoo tunnelman olleen todella järkyttynyt.

– Ihmiset ovat nähneet hirveän määrän ruumiita, Liikanen-Renger sanoo.

– Esimerkiksi yksi henkilö, jonka kanssa puhuin, oli kuitenkin päässyt ajamaan sen läpi ennen kuin se suljettiin ja nähnyt kaikki ne ruumiit.

Osa ihmisistä ajautui eroon perheestään. Jotkut piileskelivät tapahtumien ajan ravintolan vessassa, museossa tai kaupungintalossa. Osa lähti paikalta juuri ennen tapahtumaa.

Yksi heistä oli suomalainen Taru, joka oli ravintolassa tapahtumien aikaan. Paikalla on ollut monia suomalaisia.

– Olen puhunut monen suomalaisen kanssa, jotka olivat paikan päällä, ja kaikki ovat edelleen hyvin järkyttyneitä, Liikanen-Renger kertoo.

"EM-kisojen jälkeen oltiin helpottuneita"

Jalkapallon EM-kisojen otteluista osa pelattiin Nizzassa. Monet olivat yllättyneitä ja helpottuneita siitä, että ne sujuivat niin rauhallisissa merkeissä ja Pariisin terrori-iskujen jälkeiset pelot olivat ehtineet lientyä.

– Monet ovat Pariisin iskujen jälkeen jättäneet menemättä kokonaan suuriin yleisötapahtumiin. Nyt jalkapallon EM-kisojen jälkeen ihmiset ovat kokeneet, että voi olla ja liikkua. Ja heti niiden jälkeen on tapahtunut tällaista.

Ranskan presidentti Francois Hollande on puhunut tapahtuneesta terrori-iskuna. Autosta löytyi ranskalais-tunisialaisen miehen henkilöpaperit. Tekijä kuoli poliisin luoteihin.

Ihmiset pakenivat paniikissa Nizzassa 0:33

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja