Mainos

Matkustajaliikenne loppumassa näillä juna-asemilla

VR:n ja liikenneministeriön suunnitelman mukaan junaliikenne loppuu kokonaan 28 asemalta. Suomessa on 200 juna-asemaa.  

Vuoroja lakkaamassa tai supistumassa useilla rataosuuksilla

- Junaliikenne loppuu seuraavien rataosuuksien välillä: Joensuu-Nurmes, Tampere-Keuruu ja Jyväskylä-Haapamäki-Seinäjoki. Pieksämäki-Joensuu-väli supistuu reitiksi Pieksämäki-Varkaus. Muutamilla rataosuuksilla vuoroja harvennetaan.  

- Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä Y-juna lopetetaan, H- ja R-junat yhdistetään R-linjaksi. Työmatkaliikenteeseen suunnitellaan uusia nopeita vuoroja.  

- Junavuorot harvenisivat Riihimäen ja Lahden, Hangon ja Karjaan, Kouvolan ja Kotkan sataman sekä Kajaanin ja Oulun väleillä.

Asemat, joilla matkustajaliikenne päättyy ovat Alavus, Eläinpuisto - Zoo, Eno, Haapamäki, Heinävesi, Höljäkkä, Inkoo, Juupajoki, Keuruu, Kohtavaara, Kolho, Kylänlahti, Lieksa, Myllymäki, Nuppulinna, Nurmes, Orivesi keskusta, Petäjävesi, Pihlajavesi, Purola, Siuntio, Tuuri, Uimaharju, Vihtari, Viinijärvi, Vilppula, Vuonislahti sekä Ähtäri.  

Muutokset perustuvat liikenne- ja viestintäministeriön sekä VR:n neuvottelemaan uuteen osto- ja velvoiteliikenteen sopimukseen, joka tulisi voimaan 27. maaliskuuta 2016.  

Junaliikenteen muutokset tulevat voimaan, jos valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta hyväksyy VR:n ja liikenneministeriön neuvotteleman sopimuksen. Se viimeistellään syksyn aikana.  Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.