Mr. Lordi kävi tänään ottamassa toisen koronarokoteannoksen: "Pitäähän h*****tti se rokote hakea, tämähän on selvä homma!

1:49
Katso nyt: Lappi yrittää nyt nostaa rokotuskattavuuttaan – mukana Lordi ja Joulupukki

Rovaniemellä Lapissa järjestettiin sunnuntaina rokotetempaus, jonka aikana kaupungintalolta saattoi hakea ensimmäisen koronarokoteannoksen ilman ajanvarausta. Lordi-yhtyeen keulakuva Mr. Lordi saapui paikalle hakemaan toisen rokoteannoksensa. Myös Joulupukki piipahti kaupungintalolla.

Rokotekattavuudessa on Lapin sisällä suuria alueellisia eroja. Varsinkin Rovaniemellä nuorten rokotekattavuus on laahannut tavoitteista jäljessä. Tämän korjaamiseksi sunnuntaina järjestettiin rokotetempaus, jonka aikana rovaniemeläiset saattoivat hakea ensimmäisen rokoteannoksen ilman ajanvarausta kaupungintalolta.

Paikalla oli myös kaksi koko kansan julkkista – Mr. Lordi ja itse Joulupukki.

Joulupukki on vanhan iänsä puolesta saanut molemmat rokotteet jo aiemmin. Mr. Lordille (eli Tomi Putansuulle) pistettiin tänään hänen toinen rokoteannoksensa kaupungintalolla.

Rokotus sujui hänen mielestään hyvin ja rokotteen ottamista hän pitää tärkeänä.

– Palvelu pelasi minusta erittäin hienosti. Nopiaaa – ja ystävällistä!

– Pitäähän helvetti se rokote hakea, tämähän on selvä homma! Vaihtoehto ei voi olla, että jättää rokotteen ottamatta, Mr. Lordi toteaa.


Sadat rokottautuivat tempauksessa

Kaupungin talon pop up -rokotuspiste oli auki myös launtaina, jolloin lähes 400 rovaniemeläistä haki itselleen rokotuksen. Myös sunnuntai oli rokotuspisteellä vilkas päivä.

– Tämä on ollut mahtava menestys tähän saakka, kehuu Lapin sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Markku Broas.

Broaksen mukaan nuorten rovaniemeläisten rokotuskattavuus laahaa tavoitteista jäljessä sen vuoksi, että rokotusaikoja ei ole ollut riittävästi. Pop up -rokotuspiste näyttää tarjonneen monelle rovaniemeläiselle tavan hakea ensimmäinen annos vaivattomasti.

– Kun katsomme 2035-vuotiaiden nuorten ikäluokkien rokotuksia ensimmäisen rokoteannoksen osalta Rovaniemellä ollaan noin kymmenen prosenttia jäljessä. keskeisin syy on se että rokotusaikoja ei ole olut riittävästi saatavilla eli ei olla päästy rokotuksilla.

Toisaalta rokotusintoon on voinut vaikuttaa Lapin suhteellisen rauhallinen epidemiatilanne.

– Ehkä se ei tuo huolta ja ongelmaa niin lähelle, Broas pohtii.

Koko Suomen tasolla epidemiatilanne on huonontunut nopeasti. Tämä heijastuu myös Lappiin ja Broaksen mukaan varsinkin Rovaniemelle.

– Jos kehitys jatkuu näin, se tulee vaikeuttaan jäljitystyötä ja vaikuttaa perusterveydenhuollon kantokykyyn.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja