MotoGP-tähti äimistyi KymiRingistä: ”Todella erilainen kuin mikään aiemmin näkemämme”

2:29
Mika Kallio pääsi ensimmäisenä kuskina ajamaan läpi KymiRingin radan.

Ensimmäiset kierroksensa Iitin vastavalmistuneella KymiRingillä ajanut ratamoottoripyöräilijä Bradley Smith kuvailee uutta moottorirataa täysin poikkeukselliseksi maailmassa.

KymiRing sai kasteensa maanantaina, kun MotoGP-tallit saapuivat ensimmäisiin virallisiin testeihin kesällä asfalttipinnan saaneelle radalle.

Aprilialla ajava Smith oli yksi kuudesta kuninkuusluokan kuskista, jotka pääsivät irti sateisella radalla. Hän kuvaili KymiRingiä irtiotoksi kaikista muista MotoGP-kalenterin kisapaikoista teknisen haasteensa takia.

– Tämä on todella erilainen rata. Todella erilainen kuin mikään aiemmin näkemämme, Smith kommentoi Autosport-lehden mukaan.

– Aika tiukka, mutkikas ja paikoittain vähän hidas, mutta lisäksi löytyy paikkoja kuin Silverstonesta, missä mennään täysillä. Joskus on hyvä saada täysin erilainen rata valikoimaan.

30:54
KymiRingin testiavauksesta lisää maanantain Tulosruudussa.

Smith uskoo, että varsinkin pienemmät luokat Moto2 ja Moto3 sopivat erityisen hyvin Iittiin. Ulospäin kallistuvat mutkat tuovat kuskeille reilusti haastetta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja