Mopomiitti lähti käsistä Pirkkalassa: "Keulimista, kumin polttoa ja kolarointia U-käännöksissä"

Mopoilijat ovat aiheuttaneet kiirettä poliisille Pirkkalassa.

Hätäkeskukseen tuli illalla useita ilmoituksia Pirkkalaan kokoontuneista mopoilijoista, moottoripyöristä ja mopoautoista.

Ilmoitusten mukaan kuljettajat keulivat ja ajelivat jalkakäytävillä sekä polttivat kumia aiheuttaen vaaratilanteita ja häiriötä liikenteessä.

Pian tämän jälkeen Hätäkeskukseen tuli ilmoitus, että Pirkkalan Lentoasemantiellä on tapahtunut mopon ja mopoauton välinen kolari.

Poliisin tapahtumapaikalla saamien tietojen mukaan kolari oli tapahtunut tilanteessa, jossa letkassa ajaneet ajoneuvot olivat tehneet U-käännostä Lentoasemantiellä. Käännöksessä oli tapahtunut mopoauton ja mopon välinen törmäys.  Kaikki kolarin osalliset ovat ala-ikäisiä. Yksi nuori loukkaantui kolarissa. Poliisi tutkii kolaria epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. 

Alle tuntia myöhemmin hätäkeskukseen tuli ilmoitus toisesta kolarista Pirkkalan Vaittintieltä. Ilmoituksen mukaan kaksi kevytmoottoripyörää oli törmännyt toisiinsa. Poliisin tapahtumapaikalla saamien ensitietojen mukaan myös tässä tapauksessa kolari oli tapahtunut tiellä tehdyssä U-käännöksessä, mutta niin että toinen osallisista oli ollut pysähtyneenä törmäyksen tapahtuessa. Törmäyksen seurauksena syntyi yhdelle henkilölle lieviä vammoja. Poliisi tutkii kolaria epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. 

Illalla Tampereen seudulla ja lähikunnissa on ollut liikenteessä useita isoja yhdessä ajelevia porukoita, joissa on ollut mukana mopoja, kevytmoottoripyöriä ja mopoautoja. Kyseessä on nuorten kertoman mukaan sosiaalisessa mediassa kokoon kutsuttu mopomiitti.

Poliisi jatkaa molempien kolarien syiden ja olosuhteiden selvittämistä.

Lue myös:

    Uusimmat