Moottoritiellä seilannut rattijuoppo yritti päästä pulasta niin kehnolla tekosyyllä, että huonosti kävi

Hämeen poliisi sai kuulla nuorelta rattijuopolta melkoisen meriselityksen viime yönä.

Partio oli havainnut Kolmostiellä Janakkalan kohdalla kohti pohjoista menevän henkilöauton joka seilasi kaistalta toiselle ja kävi välillä pientareenkin puolella. Vauhtia autolla oli moottoritienopeuksiin verkkaiset 70 kilometriä tunnissa.

Auto pysäytettiin Turengin liittymään, jolloin kuljettaja sai älynväläyksen. Hän hyppäsi apukuskin paikalle ja kiisti ajaneensa autoa eikä suostunut puhaltamaan alkometriin.

Autossa ei ollut muita henkilöitä, joten poliisi ei pitänyt 25-vuotiaan miehen selitystä uskottavana.

Miehelle tehtiin huumausainepikatesti, joka oli positiivinen amfetamiinille. Hän suostui lopulta puhaltamaan alkometriin, joka värähti 1,96 promilleen. Hämeenlinnan poliisivankilaan tuotua miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Samaan yönä kello 1.19 Hämeen poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän Orimattilaan Heinämaantielle., jossa oli henkilöauto katollaan ojassa. Autoa kuljettanut 70-vuotias mies puhalsi alkometriin 1,68 promillea. Hän kertoi ajaneensa Heinämaantietä Orimattilan suunnasta kohti Villähdettä ja jotenkin auto ajautui ojaan.

Otsaansa haavan saanut mies jäi sairaalaan seurantaan ja auto vaurioitui lunastuskuntoon. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat