Moottoripyöräilijä voi saada pysäköintivirhemaksun uskomattomalta kuulostavasta syystä

Näin moottoripyörä kuuluu pysäköidä 0:44
Katso videolta vinkit moottoripyörän pysäköimiseen.

EasyPark huomauttaa, että moottoripyörä voi olla vaikea pysäköidä samaan aikaan sekä huomaavaisesti että lainkuuliaisesti.

Autoilijaa saattaa ärsyttää, jos auton kokoiseen parkkiruutuun on pysäköity moottoripyörä. Erityisen paljon tämä voi ottaa päähän silloin, jos yksittäisiä moottoripyöriä on ruuduissa siellä täällä, sillä mahtuisihan niitä yhteen ruutuun useampiakin. Siihen on kuitenkin syynsä, miksi moottoripyöräilijöiden ei kannata tiivistää.

EasyParkin mukaan moottoripyörä on Suomen tieliikennelaissa tietynlainen väliinputoaja. Laissa se vertautuu pysäköinnin osalta autoon, mutta kokoeron vuoksi käytäntö ei ole aivan yksiselitteinen. Moottoripyörille tarkoitetut pysäköintiruudut ovat nekin harvinaisuuksia.

– Periaatteessa on pysäköintitilan haaskaamista varata auton kokoinen ruutu yhdellä moottoripyörällä. Se kismittää autoilijoita, EasyParkin maajohtaja Aleksi Kolehmainen sanoo tiedotteessa.

Kolehmainen kuitenkin huomauttaa, että kuuliaiselle motoristille ykkösasia on välttää lain rikkomista ja pysäköintivirhemaksun riskiä.

Laki sallii useamman kuin yhden moottoripyörän pysäköimisen yhteen ruutuun, mutta jokaisen moottoripyörän on päästävä lähtemään ruudusta esteettömästi. Hukkatilaa siis jää helposti, vaikka parkkiruudun yrittäisi täyttää taloudellisesti.

– Jos motoristi parkkeeraa yhteen ruutuun vaikkapa kolme omistamaansa moottoripyörää, häntä voidaan sakottaa, jos sakottaja katsoo, ettei jokaisen pyörän poistumisreitti ole esteetön. Sama pätee kaveriporukkaan. Jos poppoo jättää pysäköintitilan säästämiseksi moottoripyöränsä limittäin yhteen ruutuun, heitä saatetaan sakottaa esteettömyyden laiminlyömisestä, Kolehmainen huomauttaa EasyParkin tiedotteessa.

Lähde: EasyPark

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran heinäkuussa 2022.

Lue myös:

    Uusimmat