Moore kehottaa totuttelemaan vaalitulokseen

Yhdysvaltalainen elokuvantekijä Michael Moore on rikkonut presidentinvaalien jälkeisen hiljaisuutensa. Hän kehottaa demokraatteja totuttelemaan Yhdysvaltain presidentinvaalien tulokseen.

Moore kampanjoi aktiivisesti presidentti George W. Bushin uudelleenvalintaa vastaan koko vuoden ajan. Kotisivuillaan julkaisemassaan 17 kohdan listassa hän kuitenkin pyrkii antamaan toivoa vaaleissa John Kerryä kannattaneille.

Moorelle tyypillisesti sangen humoristisessa listassa Moore luettelee seikkoja, joiden vuoksi Bushin uudelleenvalintaan voi suhtautua myös hyvänä asiana. Listan ensimmäisenä kohtana hän mainitsee, ettei presidentti George W. Bush voi enää ryhtyä kolmatta kertaa ehdokkaaksi presidentinvaaleissa.

Tulevaisuuteen Moore suhtautuu positiivisesti: suurin osa kansalaisista ei pidä hallituksen linjaa hyvänä ja Bushilla voi toisen kautensa aikana olla enemmän halua luoda itselleen kestävää perintöä kuin ensimmäisellä kaudellaan. Moore myös muistuttaa, että nuoret äänestäjät äänestivät ylivoimaisesti enemmän demokraattista ehdokasta kuin istuvaa presidenttiä.

Lue myös:

    Uusimmat