Monzan aika-ajovalmistelu vesittyi täystyngäksi – Räikkönen ja Bottas vain käväisivät radalla

Räikkönen käväisi märällä radalla 1:27

Lauantain F1-harjoitukset Italian Monzassa typistyivät todella lyhyiksi vesisateen vuoksi.

Kuljettajat joutuivat odottelemaan suurimman osan harjoitusajasta, koska vesi virtasi rataa pitkin.

MAINOS

Italian F1-viikonloppu
C Morella!

Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Italian GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

F1-kisajohtaja Charlie Whiting lähetti turva-auton pariin otteeseen radalle tarkistamaan olosuhteet ja lopulta tunnin harjoitussessio päästiin aloittamaan 16 minuuttia ennen sen päättymistä.

Esimerkiksi Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton vain käväisivät radalla, Räikkönen ja Vettel kahdesti, Mersu-kuskit kerran. Kierrosaika merkittiin seitsemälle kuljettajalle, nopein oli Williamsin Felipe Massa.

– Rata oli niin märkä, ettemme voineet päästää autoja sinne. Ajaminen ei ole turvallista, koska turva-autokin joutui paljon vesiliirtoon, Whiting kommentoi hieman ennen sitä, kun autot päätettiin päästää radalle.

– Etenkin takasuoralla viimeisen shikaanin ja parabolica-mutkan välissä sekä pääsuoralla vesiliirron riski on todella iso, Whiting selvitti.

Myös aika-ajosta on tulossa märkä, mutta sääennusteiden mukaan sateen pitäisi olla selvästi vähäisempää. Whiting on varma, että kello 15.00 Suomen aikaa alkava aika-ajo pystytään ajamaan.

Kun kuljettajat pääsivät radalle, kuvaavaa oli se, että sadesään hurjapää Max Verstappen pyysi tiimiradioon hiljaisuutta, koska radalla oli niin liukasta, että tekemistä riitti ilman jutteluakin.


Lue myös:

    Uusimmat