Monikulmainen eteinen

Muutoksen suunnitteli Marianne Sundell.

Nuorenparin eteinen oli lähtökohdaltaan haasteellinen sillä tila oli pieni, tavallista korkeampi ja monikulmainen. Tumma lattiasta kattoon oleva verho kätki taakseen pyörillä olevan vaaterekin, joka ei vastannut säilytystilan tarpeita. Eteisen tunnelma ei ollut vastaanottava sillä kun eteiseen astuttiin sisään, törmättiin heti verhoon. Myös laskutila, jonne voisi heti sisään astuttaessa laskea mm. postit, puuttui. Eteiseen kaivattiin muutoksen myötä tehokasta säilytystilaa ja enemmän huonemaista tunnelmaa.

Säilytyskaluste sijoittuu samalle seinämälle kuin aikaisemmin mutta nyt säilytystila jatkuu kattoon saakka. Säilytyskalusteen eteen sijoitettiin peili-maitolasi liukuovet viistosti, jotta kulku kohti olohuonetta olisi luonteva ja sisääntulon näkymä kutsuva. Samalla huoneen kulmikkuus rikkoontui ja huoneeseen tuli aivan uusi muoto. Nyt sisään astuttaessa peilistä näkyy kauniisti eteisen sininen seinämä ja osa olohuoneesta. Huoneen korkeuden tuntua madallittiin siten, että katsekorkeudella liukuovissa on avaruutta lisäävää peiliä, mutta ovien yläosa on maitolasia, joka on eleetön ja tummempi valaisemattomana. Tumma sävy vaalean yllä luo illuusiota matalammasta tilasta.

Uusitussa säilytysjärjestelmässä voidaan räätälöidä säilytystilaa eri kokoisillaa koreilla ja hyllyillä. Yläosassa on kiinteä hylly pitempiaikaiseen säilytykseen. Koska kaluste on sijoitettu vinosti, niin suunnitelmassa saattiin myös tarvittavaa syvyyttä siihen, että säilytyskalusteen eteen jäi tavallista enemmän tilaa kengille ja jopa imurille, joka aiemmin oli ollut vailla paikkaa. Lattian koivun hekua haluttiin lisätä. Koivun sävyä on nyt myös sälytyskalusteen hyllyjen etulistoissa, kiinteässä hyllyssä ja kalustepäädyssä. Osa säilytyskalusteen koreista oli vanhoja ja niihin vain kiinnitettiin uudet massiivikoivuiset kehykset.

Koivun sävy jatkuu myös toisella seinustalla, jonka tausta sävyksi maalattiin Marrakeshin sininen. Hyllyt ovat nurkkapilarin syvyisiä ja ne sahattiin juuri seinämän mittaisiksi, jotta huoneen monimuotoisuutta saatiin rauhoitettua. Alahylly toimii hyvänä laskutasona, ja alle mitoitettiin tilaa lastenrattaille. Tason yläosaa tasoitettiin hivenen ja seinä maalattiin magneettimaalilla ja näin siihen saattiin huomaamaton, mutta samalla iso pinta mangneettien käyttöön. Magneettimaalin yläosa rajautuu hyllyyn, jonka ylle alkaa varmasti kerääntyä lisää kenkälaatikoita. Eteisestä saatiin selkeä ja avara, mutta samalla säilytystilaltaan tehokas. Näkymä olohuoneesta rauhoittui kun tumma ulko-ovi maalattiin valkoiseksi. Asiakkaan sanoin "nyt eteistä voi katsella myös olohuoneesta käsin hyvillä mielen, sillä se mukailee aukottomasti asunnon muiden huoneiden ilmettä. "

Säilytysjärjestelmä Elfa-Decor, koivun sävyiset listat sekä valkoiset riippukiskot, kannakkeet, korit ja hyllyt.

Elfa liukuovet sekä kalustepääty ja hyllylevy mittojen mukaan.

Jälleenmyynti: K-rauta, Rautia, Kodin Ykkönen, Bauhaus, Starkki, Carlson, RTV-Yhtymä
Tiedustelut: Elfa, Espoo 09-867 8980

Sininen seinä: Sadolin Maailman värit, teema Marrakeshin sininen, sävy pehmeä

Pilari: Sadolin Maailman värit, teema Marrakeshin sininen, sävy pehmeä. Lisäksi pilari käsitelty värittömällä Sadolin Helmiäisellä.

Ovi, ovenkarmit ja kynnys: Sadotex, puolikiiltävä puu- ja metallimaali, sävy S0500-N.

Magneettimaali hankittiin Ruotsista, tuotetta ei ole Suomessa myynnissä.

Jälleenmyynti : Rautakaupat ja sisustusalan liikkeet ympäri maan.
Tiedustelut : Akzo Nobel Coatings Oy / Teemu Hainari 040-834 5331

Orkidea ja valkoinen keraaminen korkea ruukku alustalla
Stenius kukkakauppa, Helsinki 09-671 025

Lack-hylly, koivun sävyinen. Hyllyt sahattiin lyhyemmiksi, mutta piilokannake säilyi alkuperäsessä koossa, sillä reunoissa on yli 20 cm leikkuu vara. Sahattu kennolevyreuna jäi seinää vasten.
Harmaa pyöreä matto
Metallikoukut seinällä ja hyllyn alla
Imuriteline
Halogeenikisko kolmella halogeenivalolla. Muuntaja liikkuu kiskossa, joten saimme keskitettyä kiskon kaapiston eteen symmetrisesti.

Ikea, Espoo 09-3482 9400


Sateenvarjoteline ja sateenvarjo
Magneetit
Wc:n ovikilpi

Formverk, Helsinki 09-621 4611

(t.i.l.a. 23.11.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja