Monet jouluherkut sopivat myös laihduttajalle

Joulunalusaikaan tuovat mukavia pausseja erilaiset glögijuhlat ja pikkujoulut. Monilla iloista joulumieltä sumentaa kuitenkin huoli jokavuotisesta painonnoususta. Painonvartijat haluaa oikaista väärää käsitystä joulun perinneruokien lihottavuudesta.

- Kaikki jouluruuat eivät suinkaan ole lihottavia eivätkä rasvaisia. Syyllisiä ovat pikemminkin liian suuret annokset, jatkuva syöminen sekä ruuan lisäksi naposteltavat makeiset, suklaat, pähkinät ja leivonnaiset, sanoo tiedotuspäällikkö Riitta Rantanen Painonvartijoista.

Rantanen vakuuttaa, että joulun perinneruuat ovat mitä mainiointa syötävää myös laihduttajalle ja saavutetuista kiloistaan huolta pitävälle. Esimerkiksi kinkkua, kalkkunaa, kalaa, jouluisia kasviksia, hedelmiä ja laatikkoruokia voi nauttia hyvällä ruokahalulla. Sen sijaan suklaakonvehdit, leivonnaiset, majoneesi- ja kermapohjaiset ruuat ovat tuhdimpaa syötävää ja niitä kannattaa nautiskella hitaasti ja pieninä annoksina.

Lisää vinkkejä joulunajan kevyempään juhlintaan tarjoaa Painonvartijoiden perinteinen Joulupukki-vihkonen sekä keittokirjauutuus Juhlitaan pienin pistein. Viikoilla 48 ja 49 juhla-ajan kevennysohjeita annetaan myös Painonvartijoiden ryhmissä, joissa vietetään avointen ovien -tapahtumaa.

Savuporo-rieskarullat

(ohje Juhlitaan pienin pistein -keittokirjasta) 40 kappaletta

4 kpl (240 g) suorakaiteenmuotoista ohutleipää tai rieskaa Täyte: 100 g kevytsulate- tai tuorejuustoa 200 g kylmäsavuporoa tai -naudanpaistia ohuina viipaleina.

Voitele rieskalevyt kevytsulate- tai tuorejuustolla ja päällystä ne kylmäsavuporolla tai -naudanpaistilla. Kääri levyt rullalle. Voit tarvittaessa säilyttää rullia kelmussa tai foliossa jääkaapissa. Leikkaa kaikki rullat ennen tarjoilua 10 osaan. Yhdessä annoksessa on noin 20 kcal.

Perinteisen glöginkin voi valmistaa itse light-mehutiivisteeseen, teehen tai omenatäysmehuun. Glögin voi sitten maustaa joulunmakuisin glögimaustein.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja