Nato-maa Romania kiistää venäläisohjuksen loukanneen sen ilmatilaa – Moldova kutsui Venäjän suurlähettilään puhutteluun

Ukraina iski venäläisten tankkikolonnaan – videolla näkyy, kun suuri määrä panssarivaunuja tuhotaan 1:22
Ukraina iski venäläisten tankkikolonnaan – videolla näkyy, kun suuri määrä panssarivaunuja tuhotaan

Ukrainan mukaan kaksi Ukrainaan matkalla ollutta venäläisohjusta on tänään kulkenut Moldovan ja Nato-maa Romanian ilmatilan kautta.

Romania kiistää Ukrainan armeijan tiedon, jonka mukaan Ukrainaan ammuttu ohjus olisi matkallaan kulkenut Romanian ilmatilan kautta. Jos tieto olisi vahvistunut, kyseessä olisi ollut ensimmäinen kerta Ukrainan sodan aikana, kun Venäjä olisi loukannut sotilasliitto Natoon kuuluvan Romanian ilmatilaa.

Romanian mukaan se havaitsi ohjuksen laukaisun Mustaltamereltä Venäjälle kuuluvasta aluksesta, mutta ohjus ei missään vaiheessa kulkenut Romanian ilmatilan kautta

Ukrainan asevoimien komentaja Valeri Zaluzhnyi sanoi aikaisemmin, että ohjus kulki Romanian ja Moldovan ilmatilan kautta matkallaan kohti Ukrainaa.

Moldova on vahvistanut, että sen ilmatilassa kulki ohjus, ja maa on kertonut kutsuvansa Venäjän suurlähettilään puhutteluun tapauksen vuoksi.

Moldova puhutteli suurlähettilästä edellisen kerran samasta aiheesta lokakuussa. Torstaina puolestaan Moldovan tiedustelupalvelu kertoi havainneensa Venäjän harjoittamaa toimintaa, jonka tarkoituksena on lietsoa epävakautta maassa.

Lue myös:

    Uusimmat