Mainos

Mökkivarkaat veivät lähes kaiken mikä irtosi: Ulko-oven, saunakiukaan, vaatekaapin...

Poliisi on selvittänyt rikossarjan, johon liittyi useita pääosin tänä keväänä tehtyjä mökkimurtoja Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Etelä-Savon alueilla.

Vapaa-ajan asuntoihin kohdistuneissa murroissa vietiin poliisin mukaan suuri määrä omaisuutta, ja joissain teoissa asunnot on tyhjennetty lähes täysin.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus vangitsi huhtikuussa rikosvyyhdin päätekijät: Vangittuna ovat olleet rikollista toimintaa johtanut 48-vuotias mies ja 27-vuotias nainen. Poliisin mukaan on ilmeistä, että pari on rahoittanut varkauksilla huumausaineiden hankintaa ja elämistä yleisesti. Rikossarjan tutkinnassa on selvitetty vangittuna olevien henkilöiden kaksi rikoksentekokumppania ja kuusi varastetun tavaran kätkijää, kertoo poliisi.

Tuhkatkin pesästä

Mökkivarkauksia tehtiin Savitaipaleella, Mäntyharjulla ja Kouvolassa. Vapaa-ajan asunnoista vietiin muiden maussa elektroniikkaa, perämoottori, jääkaappi, auton renkaat, työkaluja, koruja, takka, saunakiuas, aurinkopaneeli, ulko-ovi, vaatekaappi sekä pihassa ollut auto.

Yhdessä varkaudessa vietiin jopa keittiön kalustus kodinkoneineen ja kivitasoineen. Se oli poliisin mukaan osittain asennettu rikoksen jälkeen kouvolalaisen yksityishenkilön kotiin ja asunnon haltijaa epäillään kätkemisrikoksesta.

Poliisi on tutkinut kolmea tekoa törkeänä varkautena ja kahta varkautena. 

Poliisin mukaan vangittuja päätekijöitä epäillään myös huhtikuussa tapahtuneesta törkeästä varkaudesta, joka tapahtui Kouvolan Valkealassa rakenteilla olleeseen vapaa-ajan asuntoon. Varkaudessa vietiin poliisin mukaan lähes ”tuhkatkin pesästä”. Varkaiden mukaan lähti omaisuutta yli 30 000 euron edestä.

Varkaat veivät muun muassa sängyt, sohvat, kiukaan, ilmalämpöpumpun, lämminvesivaraajan, hellan, astianpesukoneen, saunan oven, ulko-oven karmeineen, wc-istuimen, takan tuhkaluukun ja jopa uunikintaat.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.