Mobiilimaksujärjestelmien tiukka kisa: Siirto ohitti MobilePayn Suomessa – 200 miljoonaa euroa siirretty tammi-syyskuussa

Eri mobiilimaksujärjestelmien kilpailutilanne Suomessa on erittäin tiukka. Pidemmältä ajalta tutun MobilePayn rinnalle haastajaksi, ja nyt myös ohi, on noussut useiden eri pankkien tarjoama Siirto.

Mobiilimaksujärjestelmä Siirron kautta on tammi-syyskuun aikana siirretty rahaa noin 200 miljoonaa euroa, on nyt kerrottu. ”Siirto-maksuista on näin ollen tullut suomalaisten suosituin mobiilimaksutapa”, toteaa OP tiedotteessaan. 200 miljoonan euron lukemalla Siirto on ohittanut Danske Bankin perustaman, kaikkien pankkien korttien kanssa toimivan MobilePay-sovelluksen. 22. lokakuuta K-ryhmän kauppoihin laajentumisesta kertoessaan MobilePaylla kerrottiin siirretty tänä vuonna 180 miljoonaa euroa 6,3 miljoonalla siirrolla.

OP:n mukaan sen kautta Siirto-maksuista on kulkenut noin puolet eli yli 100 miljoonaa euroa. OP:n lisäksi Siirtoa tarjoavat Nordea ja S-Pankki.

OP:n asiakkaat voivat siirtää rahaa reaaliaikaisesti Siirrolla niin OP-mobiilissa kuin Pivossakin. Pivon kautta tehtyjen maksujen määrä on tänä vuonna kasvanut peräti 323 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

”Suomalaiset ottavat mobiilimaksamista käyttöön nyt vauhdilla. Kaverille voi maksaa pelkän puhelinnumeron perusteella reaaliaikaisesti mobiilissa nyt monella eri tavalla. Myös meidän asiakkaidemme käytössä ovat OP-mobiilin kautta tehtävät Siirto-maksut, joista on tullut suomalaisten suosituin mobiilimaksamisen tapa. Samaa teknologiaa käytetään myös osana mobiililompakko Pivon mobiilimaksuja. Pivon käytön voimakas kasvu osoittaa, että mobiilimaksaminen ja mobiililompakot tulevat osaksi arkipäivää”, OP:n uusien liiketoimintojen johtaja Masa Peura sanoo.

OP:n mukaan sen Pivo-sovelluksella on jo lähes miljoona rekisteröitynyttä käyttäjää. Seuraavaksi OP kertoo uudistavansa Pivoa niin, että sen kautta voi tehdä esimerkiksi ravintolavarauksia, tilata taksin tai pizzan.

”Uskomme, että maksaminen siirtyy ensin mobiililaitteisiin, ja tulevaisuudessa maksaminen jää taustatoiminnoksi. Trendit puhuvat sen puolesta, että käteisen käyttö vähenee, korttimaksaminen säilyy yhä, ja iso osa asiakkaista siirtyy muutaman vuoden sisällä huomaamattomaan ja helppoon mobiilimaksamiseen”, Peura sanoo.

Lähimaksut Pivolla onnistuvat OP:n asiakkailla, muuten sovellus on käytettävissä muidenkin pankkien asiakkaille. Tänä vuonna on kerrottu MobilePayn tulosta lisämaksutavaksi sekä S-ryhmän ja K-ryhmän kauppojen osalta.

Lisäksi mobiilimaksaminen onnistuu Apple Payn ja Google Payn kautta niitä tukevien pankkien korteilla.

Lue myös:

    Uusimmat