Mobiiliajokorttisovellus myöhästyy lakimuutoksen aikataulusta – tulossa saataville kunhan toimintavarmuus on varmistettu

Helmikuun alussa tulee voimaan lakimuutos, joka tekee mobiiliajokortistakin virallisen ajokortin.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on kertonut, että sen kehittämä mobiiliajokorttisovellus on viimeistelyvaiheessa, mutta laadun takaamiseksi palvelu julkaistaan vasta toimintavarmuuden varmistamisen jälkeen. Palvelun julkaisu tulee siis tapahtumaan myöhemmin kuin helmikuun alussa.

Trafin verkkopalveluiden tietosuoja herätti paljon kysymyksiä loppuvuodesta, minkä myötä aikalisä uuden sovelluksen kanssa vaikuttaa järkevältä toimenpiteeltä.

”Teemme parhaillaan julkaistavan sovellusversion kokonaisarviointia, jonka perusteella voimme vielä joutua kehittämään palvelun ominaisuuksia. Tavoitteenamme on mobiilisovellus, joka palvelee kansalaisia ja sidosryhmiämme luotettavasti alusta alkaen”, toteaa toimialajohtaja Hanna Hakanen.

Mobiiliajokorttisovellus on ollut testikäytössä pilottiryhmällä vuoden verran ja saanut Traficomin mukaan erinomaista palautetta. Sovelluksen skaalaus laajamittaiseen käyttöön asettaa kuitenkin toiminnallisuudelle kovat lisävaatimukset.

”Ennen käyttöönottoa haluamme vielä varmistaa, että mobiiliajokortti toimii varmasti laajamittaisessa käytössä yhtä hyvin kuin pilottinakin. Palvelu avataan vasta laadukkuuden toteamisen jälkeen”, jatkaa Hakanen.

Mobiiliajokortti on osa Traficomin kehittämää Autoilija-sovellusta. Sovelluksen käyttöönotto edellyttää niin kutsuttua vahvaa tunnistautumista, eli mobiilivarmenteen tai pankkitunnusten avulla kirjautumista.

Mobiiliajokortti on mobiililaitteeseen ladattava vapaaehtoinen ja maksuton lisäpalvelu perinteisen ajokortin rinnalla.

Mobiiliajokortilla voi osoittaa ajo-oikeuden ja iän luotettavasti ja turvallisesti. Visuaalisten turvaelementtien avulla katsoja voi helposti arvioida mobiilikortin luotettavuutta. Turvaelementtejä ovat muun muassa animoitu taustakuvio, joka muuttuu näyttöä kosketettaessa, sekä kännykkää käänneltäessä muuttuvat hologrammimaiset kuviot. Lisäksi QR-koodin avulla tuodaan varmennukseen lisäturvaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja