MM-kisojen kohutuomari avautuu: Valtava häpeä Komarov-tuomiosta

Jääkiekon MM-kisoissa myrskynsilmään joutunut tuomari Mikael Nord myöntää Bärgslagsbladet-lehden haastattelussa rehdisti virheensä.

Nord lähetettiin MM-kisoista etuajassa kotiin. Hän ja päätuomaripari Tobias Björk joutuivat ankaran kritiikin kohteeksi Suomen ja Venäjän välisen ottelun jälkeen. Leijonien Leo Komarov taklasi Venäjän Jevgeni Medvedeviä. Seuraavalla pelikatkolla erotuomarit Nord ja Björk pitivät palaverin linjatuomariparin kanssa. Sen seurauksena Komarov passitettiin suihkuun ja Venäjä sai viiden minuutin ylivoiman.

– En halua mitään nyyhkytarinaa tai selitystä. Asia on näin: Teimme huonon päätöksen yhdessä, Minä ja muut tuomarikollegani, Nord sanoo lehdelle.

Nord ja Björk eivät nähneet Komarovin taklausta itse, mutta linjatuomari kertoi heille kyseessä olleen polvitaklaus. Sillä perusteella kaksikko teki kovan päätöksen, joka osoittautui virheelliseksi.

– Kenelläkään ei ole enempää tai vähempää syytä tähän. Hävisimme joukkueena ja teimme sen isosti, Nord sanoo.

– On selvää, että minä ja Tobias Björk kannamme lopullisen vastuun.

– Nyt voi sanoa, että se ei mennyt oikein. Se, jota hävettää kaikkein eniten, olen minä. Ei Leo Komarov, joka heitettiin ulos, tai Suomen joukkue, tai kukaan muu. Minua hävettää kaikkein eniten, että teimme päätöksen, joka oli selvästi väärin, Nord sanoo.

Raju palauteryöppy

Nord sai rajun palauteryöpyn Suomen joukkueelta ja myös media riepotteli häntä väärästä tuomiosta. Asia sai hänet paitsi pettyneeksi itseensä, myös surulliseksi ja turhautuneeksi.

– Sain käsittämättömän hyvän opetuksen loppu-urani ajaksi, Nord sanoo.

Nord uskoo, ettei asia jää kaivelemaan häntä pidemmäksi aikaa. Hänen mielestään Kansainvälinen jääkiekkoliitto teki oikein, kun hänet lähetettiin kotiin ennen turnauksen ratkaisupelejä. Vaikka kaikki on nyt hyvin, Nordilla oli todella vaikeaa heti pelin jälkeen.

– Ensimmäiset vuorokaudet olivat inhottavia. Tuntui kuin olisi pettänyt kaikki tuomarikollegat ja Ruotsin maana. Pelkkä tunne, että oli pettänyt niin monta ihmistä yhdellä päätöksellä, on jotain, mitä en halua pahimman vihollisenikaan kokevan. Se oli helvettiä.

Nord kertoo lehdelle, että hänen lapsensakin olivat tapauksen jälkeen huolissaan siitä, miten isä voi. Asiat paranivat, kun isä saapui kotiin. Hän ei aio toistaa samaa virhettä.

– Kun kokee ensimmäisen suuren vastoinkäymisen, jota tämä oli todellakin minulle, siitä oppii ja vastaavaa yrittää välttää.

Bärgslagsbladet-lehden haastattelusta kertoi Suomessa ensimmäisenä Jatkoaika-sivusto.

Lue myös:

    Uusimmat