MM-kisoissa puhkesi skandaali – lajilegenda vertaili teurastukseen: "Kammottavia"

Rugbyn miesten MM-kilpailut ovat paraikaa käynnissä Ranskassa. Keskustelun aiheena ottelutapahtumien lisäksi ovat olleet kansallislaulujen esitykset, jotka ovat saaneet yleisöltä tyrmäävän vastaanoton. Lajilegenda ja nykyään ITV:n asiantuntijana toimiva Brian O'Driscoll totesi Off The Ball -podcastissa, että esitykset ovat olleet kuin kansallislaulujen teurastuksia.

MM-kisoissa on käynnissä isäntämaa Ranskan opetus- ja kulttuuriministeriön projekti, jonka tavoitteena on opettaa lapsia muiden maiden kulttuureista. MM-turnauksessa on mukana yli 7000 lasta, jotka esittävät kansallislauluja. O'Driscollin mielestä ajatus on hyvä, mutta lapsikuorot eivät ole onnistuneet toistaiseksi tehtävässään.

– Kansallislaulut ovat olleet kammottavia, eikö totta? Yleisöllä ei ole mitään mahdollisuutta laulaa mukana. Tiedän, että lapsikuorot ovat osa jonkinlaista konseptia, mutta se ei toimi. He eivät pysy tahdissa ja se vaikuttaa areenoiden tunnelmaan, O'Driscoll totesi.

Kuoroihin kohdistunut kritiikki on ollut voimakkainta Ranskan voittaessa Uuden-Seelannin turnauksen avausottelussa. TV-katsojat antoivat tapahtuneen jälkeen raivokasta palautetta. 

Järjestäjä on kuullut palautteesta ja se on nyt päättänyt muuttaa järjestelyään. Maajoukkueilla on mahdollisuus tästä edespäin valita kahdesta versiosta, toisessa lapset laulavat ja toisessa on perinteisempi tulkinta. Uutistoimisto AFP kertoi, että päätöksellä halutaan rauhoittaa yleisö ilman, että lapset pettyvät. 

Ennakkosuosikki Ranska pelaa turnauksen toisen ottelunsa torstaina, kun se kohtaa Uruguayn. Etelä-Afrikka on hallitseva mestari.

Lue myös:

    Uusimmat