MM-kisoissa jysähti jättiyllätys: kisaisäntä antoi Kanadalle sokkihoitoa!

Jääkiekon MM-kisoissa nähtiin suuryllätys jo avauspäivänä perjantaina, kun kisaisäntä Latvia tyrmäsi Kanadan maalein 2–0.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Latvia puolusti avauserän kurinalaisesti ja päätti sen makealla pukukoppimaalilla, kun Miks Indrasis ampui maansa 1–0-johtoon ylivoimalla vain sekunti ennen erän päättymistä (video alla).

Siinä missä ottelun selkeällä ennakkosuosikilla Kanadalla oli kisojen alussa pahasti hakemista, Latvian pelaamisesta huokui rauhallisuus. Yhtenäisen jouhevaa lyhytsyöttöpeliä parhaimmillaan jauhanut Latvia tehtaili toisessa erässä varsin paljon laadukkaita maalipaikkojakin.

Kolmannen erän Latvia puolusti jälleen sitkeästi ja piti omalla alueellaan keskustan ahtaana. Kisaisäntien maali pysyi loppuun asti puhtaana.

Joukkueet pelaavat B-lohkossa, johon kuuluu myös Suomi. Leijonat avaa MM-urakkansa huomenna lauantaina ottelulla Yhdysvaltoja vastaan.