MM-finaalilähetys kirkkaasti vuoden katsotuin ohjelma – miljoonat suomalaiset Leijonien tukena

3:54
Tältä Leijonien ja Kanadan välinen MM-finaali näytti tuomariston silmin.

Upean MM-turnauksen pelannut Leijonat pisti kaiken peliin sunnuntai-illan loppuottelussa suomalaisten kannustaessa omiaan kotikatsomoissa valtavin joukoin. Alkuvuoden selvästi katsotuimmaksi ohjelmaksi noussut ottelu on myös kaikkien aikojen toiseksi katsotuin jääkiekon MM-finaali.

MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilta tulleen jääkiekon MM-finaalin keskikatsojamäärä oli lähes 2,3 miljoonaa. Kaikkiaan ottelua seurasi Suomessa 3 miljoonaa katsojaa. Parhaimmillaan ottelun katseluosuus oli jopa 91 prosenttia.

Läpi turnauksen MM-kiekko piti katsojat otteessaan. Yhteensä kahden ja puolen viikon aikana MM-kiekko tavoitti pelkästään 4,2 miljoonaa suomalaista – eli jopa 84 prosenttia väestöstä.

Tänä vuonna katsomot olivat lähes loppuun asti tyhjillään, mutta kotikatsomoissa elettiin turnauksen tapahtumissa mukana yhtä tiiviisti kuin aiemmin. Leijona-joukkueen edesottamuksia välitettiin ja valotettiin uusillakin tavoilla. Myös katsojia osallistettiin yhteisen kokemuksen äärelle fanikameroin, sosiaalisen median kautta ja myös HybridiTV:n mahdollistamien äänestysten avulla.

– Meidän tehtävämme on välittää, värittää ja valottaa tapahtumat kotisohville television ja muiden päätelaitteiden kautta – niin MTV3-kanavalla, C Moressa kuin uutispalveluissammekin. Monipuolistimme uudessa tilanteessa sisältökokonaisuutta ja myös keinoja millä kisojen tapahtumia ja tunnelmia välitettiin. Iso kiitos ammattitaitoiselle tiimillemme – ja eritoten tietenkin upealle Leijonien joukkueelle! Ensi vuonna huomio on entistäkin suurempi, kun edessä ovat uudella areenalla järjestettävät kotikisat, summaa MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero.

Tänään maanantaina MTV3-kanavalla nautitaan vielä kuluneiden viikkojen kiekkokarnevaalista. MM-kiekko: Leijonat Latviassa -lähetys summaa huippuhetket Leijonien MM-turnauksesta klo 20.00 alkaen. Lähetys on jälkikäteen katsottavissa myös C Moresta.

Lähde: Finnpanelin TV-mittaritutkimus, kaikki 4 vuotta täyttäneet, tavoittavuus väh. 3 min yhtäjaksoista katselua

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja