MM-finaali päättyi jääkiekkolukemiin 10-0

Kanada on voittanut Ruotsin jääkiekon alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen loppuottelussa täysin yksipuolisella 10–0-suorituksella.

Östersundissa kisoja isännöinyttä Ruotsia vietiin kuin litran mittaa heti avauserästä lähtien, kun Kanadan Caitlin Kraemer avasi maalisaldon tekemällä kaksi maalia minuutin sisään kuudennen peliminuutin aikana.

Kraemer kerrytti yhteensä neljä maalia ottelusta. Kanadan johtoasema oli 5–0 jo ensimmäisen erän lopussa ja 8–0 toisen erän päätyttyä.

Kraemerin ohella useamman maalin teki Alexia Aubin, joka heilutti verkkoa sekä ensimmäisessä että toisessa erässä.

Alkusarjassa Kanada voitti Ruotsin 4–2. Kanada voitti ikäluokan maailmanmestaruuden myös viime vuonna, kun turnaus pelattiin koronapandemian lykkäämänä poikkeuksellisesti kesäkuussa Yhdysvalloissa.

Suomi hävisi aiemmin sunnuntaina pelatun pronssiottelun Yhdysvalloille 0–5. Suomi sijoittui Ruotsin Östersundissa pelatussa turnauksessa neljänneksi.