Mainos

MLL: Lasten pakkosyötössä kyse väkivallasta

Hattulalaisen päiväkodin pakkosyöttöjupakkaa käsitellään vielä Turun hovioikeudessa.

Kihlakunnansyyttäjä ja lasten vanhemmat ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä Hämeenlinnan käräjäoikeuden tapauksesta antamaan tuomioon.

Käräjäoikeus vapautti viikko sitten syytteistä kaksi päiväkodin työntekijää, jotka olivat muun muassa syöttäneet lapsia väkisin pitämällä heitä kiinni käsistä, päästä, niskasta ja hartioista.

Oikeus totesi hoitajien kohdelleen lapsia ankarasti ja päiväkodin arvojen vastaisesti, mutta ei pitänyt sitä rikollisena.

Mannerheimin lastensuojeluliiton pääsihteeriä Mirjam Kallandia käräjäoikeuden päätös kummeksuttaa.

- Se on sikäli vaarallinen päätös, jos se antaa sellaisen signaalin, että lasten pakkosyöttäminen sopii tilanteessa, jossa ei ole kysymys terveydellisistä vaaroista. Tuskin nämä lapset olivat aliravittuja ja kuolemaisillaan. Vaikka tätä ei pidetty pahoinpitelynä, niin mielestäni tässä on ihan selkeästi kysymys väkivallasta ja väkivallan käytöstä suhteessa lapseen.

Kalland pohtiikin, että jos esimerkiksi aikuisen työnantaja alkaisi pakkosyöttää lounasta, niin siitä nousisi jupakkaa.

- Päivähoidossa lasta voidaan rajoittaa sillä tavalla, ettei hän pääse tekemään pahaa toiselle lapselle, potkia, lyödä tai rikkoa tavaroita. Lasta ei kuitenkaan saa pakottaa mihinkään.

Syyttäjä vaati työntekijöille rangaistusta kolmesta pahoinpitelystä ja kahdesta lievästä pahoinpitelystä, joiden uhrit olivat 1-4-vuotiaita tyttöjä ja poikia.

Ilmoitukset tyytymättömyydestä uutisoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat ja Ilta-Sanomat.

Valittajien on jätettävä vielä varsinaiset valituksensa viimeistään kuukauden kuluessa käräjäoikeuden tuomion antamisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.