Mainos

Mittaamattoman arvokas sello löytyi roskapöntöstä

Los Angelesin Filharmonikot ovat saaneet takaisin varastetun Stradivariuksen sellon, tosin hyvin eriskummallisella tavalla.

-

Los Angelesissa on etsitty lähes kuukauden ajan kuumeisesti arvokasta selloa, joka varastettiin kaupungin Filharmonia-orkesterin sellistiltä, Peter Stumpfilta. Kyseessä ei ole mikä tahansa musiikki-instrumentti, vaan 320 vuotta vanha Antonio Stradivarin rakentama sello, jonka arvo on noin 3,5 miljoonaa dollaria.

Lopulta sello löytyi. Losangelesilainen sairaanhoitajatar Melanie Stevens huomasi sellon roskakorin viereltä, kun hän oli kadulla odottamassa liikennevalojen vaihtumista. Stevens vei naarmuttuneen ja huonokuntoisen soittimen kotiinsa, jonne se jäi huoneen nurkkaan odottamaan korjaustoimia. Stevens oli suunnitellut käyttävänsä selloa CD-telineenä, ellei soitinta saisi kuntoon.

Melanie Stevens joutui kuitenkin luopumaan sellostaan, kun hän sai selville, että sello oli juuri se soitin, jota koko kaupunki etsi epätoivoisena. Järkyttynyt sairaanhoitajatar vei soittopelin heti poliisille, jonka jälkeen sello löysi jälleen tiensä Los Angelesin Filharmonia-orkesterin muusikoiden huomaan. Stevens järkyttyi tosin uudemman kerran, kun orkesteri tarjosi hänelle löytöpalkkioksi 50 000 dollaria.

Los Angelesin Filharmonikoiden mukaan sellossa on takana halkeama ja muutamia naarmuja, mutta soitin saadaan korjattua lähes entisen veroiseksi.

Antonio Stradivarin 1600-luvulla rakentamia soittimia on maailmassa enää 60 kappaletta.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.