Mitalisuosikki jättää hiihdon MM-kisat kesken – Venäjälle kaksi tuntuvaa takaiskua

7:24
Suomella on Venäjän tavoin kaksi mitalia näistä kisoista. Niistä jälkimmäisen toivat Ristomatti Hakola ja Joni Mäki.

Venäläiset Denis Spitsov ja Sergei Ustjugov joutuvat lähtemään kotiin kesken Oberstdorfin MM-kisojen.

Spitsov kaatui maanantaina harjoituksissa, ja hänen vasemmasta kädestään löytyi röntgenkuvissa murtuma. MM-kisat ja koko kausi ovat hänen osaltaan nyt ohi, kertoo muun muassa Dagbladet. Spitsov ei ehtinyt osallistua Oberstdofrissa yhdellekään matkalle.

Hän olisi ollut yksi mitalisuosikeista keskiviikkona ohjelmassa olevassa 15 kilometrin kilpailussa, joka käydään vapaalla hiihtotavalla ja väliaikalähtönä. Kyseinen matka kilpailtiin arvokisoissa edellisen kerran kolme vuotta sitten Pyeongchangin olympialaisissa, ja Spitsov saavutti tuolloin pronssia.

24-vuotias hiihtäjä tunnetaan vapaan taitajana, ja hän on vaativissa maastoissa kuin kotonaan. Tammikuun alussa Spitsov oli nopein Tour de Skin viimeisellä, Alpe Cermisin huipulle päättyvällä etapilla.

Spitsovin loukkaantuminen on myös kova kolaus Venäjän viestijoukkueelle, johon hänelle oli pedattu paikka ankkuriksi, samaan rooliin, jonka Spitsov hoiti Pyeongchangissa hopeamitalin arvoisesti.

Myös Ustjugovin kotiinlähtö on isku Venäjän viestihaaveille. Ustjugov on kärsinyt kivuista selässä, niskassa, olkapäissä ja oikeassa jalassa. Hän kaatui harjoituksissa ennen MM-kisoja.

Ustjugov pääsi aloittamaan maailmancup-kauden vasta tammikuun lopulla Lahdessa saatuaan lokakuussa koronavirustartunnan. Neljä vuotta sitten Lahdessa kaksi MM-kultaa voittanut Ustjugov ehti osallistua näissä kisoissa sprinttiin, jossa hän sijoittui viidenneksi.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja