"Mitalinkiiltoa on havaittavissa silmissä ja puheissa" – suomalaisässät lähtevät MM-kisoihin kutkuttavista asemista

22:43
Videolla juttua tämän kesän Jukolan viestistä.

Suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Petteri Kähäri välttää lataamasta menestyspaineita suojattiensa harteille tällä viikolla käytävissä maastomatkojen MM-kisoissa Norjan Östfoldissa. Kähärin mukaan Suomella on kuitenkin jalkeilla vahva joukkue, jonka panos riittää parhaimmillaan mitalikantaan.

–  Onko se sitten nolla, yksi vai kaksi mitalia. Marginaalit ovat pienet, mutta mitalinkiiltoa on ollut havaittavissa urheilijoiden silmissä ja puheissa. Porukka on terve, ja maastotyyppi sekä kartoitus alkavat olla niin selkäytimessä, että tasapainoisia suorituksia voi odottaa, Kähäri kertoi puhelimitse STT:lle.

Kähäri uskoo MM-maastojen sopivan hyvin suomalaisille, jotka ovat leireilleet urheilijasta riippuen kahdesta viiteen kertaa Östfoldissa tai sen lähialueella vajaan vuoden aikana.

–  Nämä eivät ole niin kovia norjalaismaastoja, sillä korkeuseroja ei ole. Mallisuunnistuksesta tuli mieleen jopa tamperelaiset maastot, joten kyllä nämä ihan tuttuja meille ovat.

Teinille kuin kotikisat

Suomalaisnaisista Marika Teini puolustaa viime vuoden keskimatkan MM-hopeaansa. Täksi kaudeksi norjalaisseura Haldeniin siirtyneelle Teinille MM-karkelot ovat kuin kotikisat, sillä hän asuu aivan kisapaikan vieressä.

–  Kyllähän se tuo urheilijalle varmuuden henkiselle puolelle, kun on tuttu ilmapiiri. Ei Marikan Norjaan muutosta ainakaan haittaa ole, Kähäri pohti Suomen kärkisuunnistajan menestysmahdollisuuksia.

Teinin lisäksi sinivalkoisten naisjoukkueen muodostavat Venla Harju, Saila Kinni ja Merja Rantanen. Heistä Harju sekä Rantanen ovat urallaan saavuttaneet myös henkilökohtaisen MM-mitalin keskimatkalla – Rantanen kaksikin.

Miesten kvartetti Miika Kirmula, Elias Kuukka, Aleksi Niemi ja Topi Syrjäläinen kärkkyvät haastajan roolissa. Erityisesti Kirmula säväytti kesäkuussa Vihdin maailmancupissa.

–  Äijät parantavat kuin sika juoksuaan. Miika on osoittanut, että hän kuuluu kärkikastiin. Hän lähtee hakemaan yksinumeroisia sijoituksia, Kähäri sanoi.

MM-suunnistuksen avauskisa on keskimatkan karsinta tiistaina.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja