Mainos

Mitä tapahtuu, kun hittipelin loppuosa raivostuttaa pelaajat?

Mass Effect 3 -hittipelin kehittänyt yhtiö on saanut osakseen melkoista rökitystä pelin loppuosaan tyytymättömiltä pelaajilta. Pelaajat vaativat, että pelin ankea loppu on kirjoitettava täysin uusiksi.

Mass Effect 3 -peli on saatavilla PC, PS3 ja Xbox -alustoille. Peli nousi myyntilistojen kärkeen heti julkaisunsa jälkeen tässä kuussa.

Nyt pelaajat valittavat, että pelin loppu on ankea, synkkä ja kerrassaan hyväksymätön. Heidän mielestään kanadalaisen Biowaren on julkaistava pelistä uusi versio mukavammalla lopulla.

- Haluamme täyden päätöksen pelisarjaan, johon olemme sijoittaneet aikaa, rahaa ja tunteitamme kuuden vuoden ajan, toteaa lontoolainen pelaaja Sebastian Sobczyk the Telegraph -lehdelle.

- Kuvittele vaikka "Jedin paluu" -elokuvaa, jossa Han Solo, prinsessa Leia, Luke Skywalker ja Darth Vader kaikki kuolevat, kapinallislaivasto jää saarroksiin jonnekin ja vain Ewokit jäävät jäljelle, selventää Sebastian tuntemuksiaan.

50 000 Mass Effectin pelaajaa on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa vaaditaan uutta loppua. Saadakseen julkisuutta kampanjalleen he ovat samalla keränneet lähes 50 000 puntaa lasten hyväntekeväisyysjärjestölle.

- Jotain hyvää tästä seuraa, koska lahjoitamme protestillamme samaan aikaan rahaa hyväntekeväisyyteen, toteaa Sobczyk.

Vastataanko pelaajien huutoon?

Nyt vaikuttaa siltä, että tyytymättömien pelaajien huutoon ollaan reagoitu: Bioware on nimittäin jo vihjannut, että se saattaisi julkaista vaihtoehtoisen lopun pelaajien mieliksi.

- Tarkoituksenamme on alun perinkin ollut, että pelissä oleva tuhoisa konflikti tulisi johtamaan katkeraan lopputulokseen, toteaa Mass Effect 2:n vastaava tuottaja Casey Hudson.

Hudson toteaa kuitenkin ymmärtävänsä, että osa intohimoisista faneista kaipaa pelille täydellisemmän päätöksen ja enemmän vastauksia.

Yhtiöstä todetaan, että fanien näkemyksiä ja palautetta kyllä kuunnellaan. Samaan aikaan yhtiö pohtii, miten se saisi tehtyä muutoksia pelin loppuun säilyttäen samalla sen taiteellisen koskemattomuuden.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.