Mitä SM-liigaseura tarvitsee menestyäkseen? Mestarivalmentaja Antti Pennasella selkeä näkemys – "Se luo kestävästi tulosta"

8:41
Katso videolta Antti Pennasen haastattelu kokonaisuudessaan.

Suurilla pelaajabudjeteilla operoivat joukkueet ovat hallinneet viime vuosina SM-liigakaukaloita. Mitä menestykseen vaaditaan ja miten kärjen takaa voi nousta haastamaan sarjan suuria jättiläisiä? Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennasella on asiaan oma näkemyksensä.

Tappara ja Kärpät ovat olleet jo vuosia SM-liigan kiistattomia kestomenestyjiä. Toissa kaudella HPK kuitenkin kiilasi väliin ja katkaisi kaksikon viiden vuoden mittaisen mestaruusputken.

Kärpät ja Tappara ovat todistaneet olevansa Suomen johtavia jääkiekkoseuroja niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Kun toimistolla asiat ovat kunnossa, näkyy se usein tuloksina myös kaukalossa.

HPK:n upealla tavalla mestaruuteen kaudella 2018-19 luotsannut Antti Pennanen uskoo, että menestyvä joukkue vaatii oikeanlaista roolitusta seuran jokaisella osa-alueella. Menestys ei nimittäin ole sattuman kauppaa.

– Siinä korostuu se, että saat oikeat ihmiset oikeille paikoille niin pelaajista, valmentajista kuin johdosta lähtien. Pystyt luomaan sellaisen kulttuurin, jossa ihmiset kehittyvät. Ei pelkästään pelaajat, vaan myös valmentajat ja muutkin toimijat kehittyvät, Pennanen pohtii.

– Ihmisten kehitykseen satsaaminen on varmasti se, mikä luo pitkällä aikajänteellä kestävää kehitystä ja kestävästi tulosta, Pennanen jatkaa.

Lähes kaikki joukkueet kohtaavat liigakauden aikana erilaisia haasteita. Se, miten seurat ylittävät omat haasteensa, näyttelee suurta roolia myös seuran menestyksessä.

– Se varmasti vaatii myös tietynlaista johtajuutta, että pysytään heikoillakin hetkillä siinä pitkäjänteisessä suunnitelmassa ja on selkeä visio siitä, mihin suuntaan ovat menossa, Pennanen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja