Mitä siemenneste on, ja voiko sen makuun vaikuttaa?

Miehet rakastavat saada suuseksiä, mutta hyvin harva nainen pitää siemennesteen mausta. Asialle voidaan kuitenkin tehdä jotain. Siemennesteen makua voidaan nimittäin muuttaa inhimillisemmäksi.

Mitä siemenneste oikein on?

Siemennesteen pH on 7,3–8,0 eli se on happamuudeltaan neutraalia, mutta maistuu siitä huolimatta hiukan happamalle. Kuivasta massasta siemennestettä 10 prosenttia on epäorgaanisia yhdisteitä ja loput 90 prosenttia orgaanisia.

46–80 prosenttia siemennesteen määrästä on peräisin rakkularauhasista. Rakkularauhasista erittyy esimerkiksi fruktoosia ja muita hiilihydraatteja, B12-vitamiinia, flaviineja, prostaglandiineja, hormoneja sekä aminohappoja.


Eturauhasesta erittyy 13–33 prosenttia sperman sisältämistä aineista, joihin kuuluvat muun muassa spermiini, spermidiini, sitruunahappo, kolesteroli, sinkki ja magnesium, hapan fosfataasi, polyamiineja sekä immunoglobuliineja. Spermiini on aine, joka saa aikaan sperman imelän tuoksun. Noin 10 prosenttia sperman aineksista on peräisin lisäkiveksistä.

Juuri ejakuloitu siemenneste on yleensä maitomaisen sameaa, tahmeaa ja hiukan lasimaista. Toisinaan siihen on voinut liittyä keltaisia pigmenttejä eli flaviineja. Mikäli mies ejakuloi usein, siemenneste voi olla hyvinkin ohuen tuntuista ja vetisen oloista. Ejakulaatiota seuraa välittömästi siemennesteen hyytyminen, josta johtuu siemennesteen paksu ja hyytelömäinen olomuoto. Siemenneste muuttuu kuitenkin nestemäiseksi 5–20 minuutin kuluessa ejakulaatiosta.

Ravinto ratkaisee

Jokaisen miehen siemenneste maistuu hiukan erilaiselle. Yleismaku on kuitenkin aina sama, eli siemennesteen perusmaku on hiukan suolainen ja kitkerä. Siemennesteen makua voidaan parantaa muuttamalla sitä makeampaan suuntaan. Nautittu ravinto ja elämäntavat ovat tässä suhteessa ratkaisevassa asemassa.

1. Vältä kahvin ja alkoholin käyttöä. Lopeta myös tupakointi tai ainakin vähennä sitä.

2. Juon päivittäin 1–2 litraa vettä. Vesi huuhtoo elimistöstä toksiineja.

3. Nauti paljon hedelmiä. Erinomaisia valintoja ovat ananas, meloni, mango, omena ja greippi.

4. Syö paljon vihanneksia, mutta vältä parsaa ja parsakaalia.

5. Vähennä punaisen lihan sekä maitotuotteiden syömistä, sillä ne tekevät siemennesteestä suolaisen makuisen. Nauti sen sijaan kanaa ja kalkkunaa.

6. Vältä voimakkaita mausteita, etenkin valkosipulia ja sipulia.

7. Käytä ruoassasi paljon persiljaa ja vehnäorasta.

8. Kardemumma, piparminttu ja inkivääri tekevät siemennesteestä makean makuista.

9. Vältä roskaruokaa, koska ne sisältävät runsaasti erilaisia säilöntäaineita, jotka vaikuttavat negatiivisesti siemennesteen makuun.

10. Syö mahdollisimman paljon luomuruokaa.

11. Sinkki- ja seleenivalmisteiden nauttiminen lisää siemennesteen määrää ja parantaa myös sen makua.

Kuten varmaan huomasitkin, niin moisten ohjeiden noudattaminen ei ainoastaan paranna spermasi makua, vaan vaikuttaa myös yleiseen terveydentilaasi ja sitä kautta myös miehiseen kykyysi. Porkkananpurija ei pahemmin potenssipillereitä kaipaa.

Lisäksi St. Andrewsin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan vihanneksia syövät ihmiset ovat viehättävämmän näköisiä kuin muut. Joten rehuja järsimällä saa ehkä seksiäkin.


AVA

Teksti: Kari Heusala

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja