Mitä saadaan, kun laitetaan Seppo Fränti ja Mika Tommola taidenäyttelyyn suorassa lähetyksessä? Ainakin Suomen nopein ja häkellyttävin taidenäyttelykierros

Mitä saadaan, kun laitetaan Seppo Fränti ja Mika Tommola taidenäyttelyyn suorassa lähetyksessä? Ainakin Suomen nopein ja häkellyttävin taidenäyttelykierros 7:58
Tällaisia teoksia Seppo Fränti Kiasmalle lahjoitti. Katso video!

Jolon saaren panttivankikriisistä selvinnyt ja taiteen kerääjänä tunnettu Seppo Fränti on lahjoittanut keräämiään teoksia nykytaiteen museo Kiasmaan satamäärin. MTV Uutiset vieraili vielä toistaiseksi suljetussa näyttelyssä Fräntin kanssa.

MTV:n Uutisaamun lentävä reportteri Mika Tommola ja Fränti kävivät läpi suuren näyttelyn antia kenties maailman – tai ainakin suomalaisen television – nopeimmalla taidenäyttelykierroksella. Katso video yltä!

Fränti on lahjoittanut Kiasmalle yhteensä 650 työtä. Joukossa on lukuisten tunnettujen suomalaisten taiteilijoiden teoksia.

Teosten määrä on ällistyttävä ottaen huomioon, että aiemmin maalauksia ja muuta taidetta on säilötty Fräntin kotona, mikä oli myös osin syynä teosten lahjoittamiselle. 

Kiasmassa avautuvassa näyttelyssä on esillä teoksista yli 200. Osa teoksista vaihtuu näyttelyn aikana.

Lue myös:

    Uusimmat